BRUKA: Tijana bez podrške ambasade Srbije na Evroviziji
Foto: Thomas Hanses

Ispala

BRUKA: Tijana bez podrške ambasade Srbije na Evroviziji

Stars -

Ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović ostavio srpski evrovizijski tim na cedilu pošto je do 10. maja na odmoru

Tijanu Bogićević i evrovizijsku delegaciju u Kijevu nije dočekao niti ugostio ambasador Srbije u Ukrajini rade Bulatović jer je čovek na odmoru!Ekipa RTS bila je u šoku kad je maltene poljubila vrata srpske ambasade, od koje su očekivali podršku i promociju.

Loša diplomatija

- Rekli su nam da je Rade Bulatović na odmoru do 10. maja! Namera nam je bila da sa ambasadom promovišemo i pesmu i našu zemlju,ali su nas ispalili. Niko nam se nije javio otkad smo došli u Kijev - kaže izvor Kurira iz evrovizijske delegacije.Pozvali smo glavnu i odgovornu urednicu zabavnog programa RTS Oliveru Kovačević. Ona nije štedela reči za odnos srpskog ambasadora prema učešću na Evrosongu!- To što je ambasador Srbije u Kijevu na godišnjem odmoru u najmanju ruku je vrlo neobično. Ako nije informisan da se u maju u glavnom gradu Ukrajine održava najveća evropska televizijsko-muzička manifestacija, onda to loše govori o našoj diplomatiji - kaže Olja.

Bez odgovora

Ona srpsku diplomatiju podseća da na Evroviziji učestvuju 42 zemlje sa tri kontinenta i da je u direktnom TV prenosu gleda više od 300 miliona ljudi!- Ako ambasador ne misli da je to odlično mesto na kom se naša zemlja može promovisati kao turistička destinacija, onda je to nebriga naše diplomatije. Ako ambasador, kao bivši šef BIA, smatra da održavanje Evrosonga u Ukrajini nema nikakve bezbednosne rizike, onda je možda u pravu. Ali ako se može i bez njegovog prisustva, onda se pitamo šta inače treba da radi naš ambasador u stranoj zemlji i za šta prima platu od građana Srbije - zaključila je Kovačevićeva.Pozvali smo i srpsku ambasadu u Kijevu i tražili Radeta Bulatovića. Rekli su nam da moramo da kontaktiramo s Ministarstvom inostranih poslova u Beogradu i da sve ide preko njih. Ministarstvu smo poslali mejl s pitanjem kako je moguće da je Bulatović na odmoru u vreme održavanja najvećeg evropskog muzičkog festivala.Nisu nam odgovorili. Ponovo smo ih pozvali i obećali su nam odgovor do kraja dana. Dan prođe, odgovor ne stiže.

PoštenoISPRATIO JE UKRAJINACInteresantno je da je Tijanu Bogićević na prijemu u zgradi RTS u Ukrajinu ispratio lično ambasador te zemlje u Srbiji Oleksandr Aleksandrović. On je srpskoj predstavnici poželeo uspeh u Kijevu i predao joj poklon - šal u bojama Ukrajine, plavoj i žutoj.

M. CRNOGORAC - LJ. RADANOV

Foto: Thomas Hanses

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TIJANA BOGIĆEVIĆ SPREMNA ZA EVROVIZIJU: Pozdravila se sa svima i zapevala na bis!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja