(KURIR TV) SVETSKI SPEKTAKL KOJI BREGA SPREMA: Zavirite u trejler za album Tri pisma iz Sarajeva!
Foto: Printskrin

PROMOCIJA NA JESEN

(KURIR TV) SVETSKI SPEKTAKL KOJI BREGA SPREMA: Zavirite u trejler za album Tri pisma iz Sarajeva!

Stars -

Stigao je novi treiler za album Gorana Bregovića "Tri pisma iz Sarajeva", čija se promocija očekuje na jesen ili proleće. Tim povodom, Goran je otkrio neke detalje.

"Za projekat Tri Pisma Iz Sarajeva želeo sam da pozovem i okupim umetnike iz različitih područja, kultura i zajednica. Svi su oni dali srce tom albumu", rekao je Goran.

Gosti koji su učestvali u projektu su: Bebe Rachid Taha, Asaf Avidan, Riff Cohen, Sifet & Mehmed.

"Poželeo sam radost Rachida Taha. Kad smo počeli da radimo, on je taj arapski duh i doneo. Ako može da se kaže da postoji arapsko "ludilo", ono je drugačije od ostalih. U životu nisam sreo puno umetnika kao što je on, jer uglavnom postoje umetnici za koje publika misli da neće preživeti do refrena, da će da "puknu" već na drugoj strofi", otkrio je Bregović i dodao da je prezadovoljan Asafom.

"Znate, kada se sretnu talentovani umetnici, očigledno je da će se magija desiti, dakle naravno da su oni veoma uticali na moj album."

foto: Zorana Jevtić

Goran Bregović se prisetio i jedne poučne priče koju dobro treba da zapamtimo.

"Pronašao sam jednu priču na internetu. Jedna novinarka sa CNN-a je čula od prijatelja za jednog starog Jevrejina iz Jerusalima, zvao se valjda Horowitz, kako se već 40 godina moli ispred Zida plača. 40 godina, svakog dana. Odlučila je da će o njemu da napravi reportažu. Došla je tamo i našla je gospodina Horowitza ispred Zida. Upitala ga je: "Molite se već 40 godina. Za šta?". Odgovorio je: "Da, tu sam 40 godina, svaki dan ispred ovog Zida pokušavam da pričam sa Bogom. Molim se za to da bar naša deca, ova nova generacija, živi bolje, u harmoniji jedni sa drugima iako pripadaju različitim religijama. Novinarka je upitala: "I šta se desilo?". Odgovorio je: "Osećam se kao da pričam zidu".

Očigledno je da Bog tokom svog radnog vremena nije imao nameru da nas nauči da živimo zajedno i da je to nešto što ćemo morati da naučimo sami", rekao je Goran.

Šta se prema i šta je još Brega rekao, pogledajte u video snimku:

Goran će sa Bijelim dugmetom 1. septembra nastupiti u Zrenjaninu, dok ih uskoro očekuje turneja po Australiji i Americi.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) GORAN BREGOVIĆ I BIJELO DUGME NAPUNILI STADION U GUČI: Publika je bila u transu dok su se ređali legendarni hitovi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track