DVE GODINE OD SMRTI USNIJE REDŽEPOVE: Život joj je bio pun tuge, a umrla je u bolovima!
Foto: Nebojša Mandić

BOLNO

DVE GODINE OD SMRTI USNIJE REDŽEPOVE: Život joj je bio pun tuge, a umrla je u bolovima!

Stars -

Pre tačno dve godine 1. oktobra, svet je napustila jedna od najboljih pevačica domaće muzike Usnija Redžepova. Slavuj božanstvenog glasa bila je jedna od najcenjenijih pevačica ovdašnje muzike.

Jutro 1. oktobra 2015. godine zauvek je otišla Usnija Redžepova, posle duge i teške borbe sa opakom bolešću. Poslednji dani su joj bili surovo teški.

Patila je, bolovi su bili nepodnošljivi, ali ipak pokušavla je da do poslednjeg dana bude pozitivnog duha.

"Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim", rekla je tada Usnija za "Kurir", ali je opet skupila snagu da nastavi:

"Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se mnogo pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspevam da sedim. Pokušala sam da ustanem kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršala, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni da jedem", rekla je Usnija. Publika je od početka do kraja obožavala njene pesme, kolege su je poštovale, a ona je čitav svoj vek provela u braku sa čovekom s kojim se beskrajno volela. Uvek smirena, ljubazna, nasmejana i puna pažnje za sve oko sebe, bila je jedan od najboljih primera da život voli one koji vole njega.

"Moja mama Sabrija bila je Turkinja, a tata Jašar Rom, džambas. Otac nije mogao da ima dece sa prvom ženom pa se oženio mojom majkom, udovicom koja je već imala sina i ćerku. Rodila je još nas četvoro i kuća je bila puna mališana. Živeli smo sirotinjski, u teškim uslovima, borili smo se da preživimo, ali to je ipak bio najlepši period u mom životu", prisećala se Usnija.

Kažu da se krčag koji ide na vodu neminovno i razbije, ali uprkos tome što je kao vrlo mlada postala predmet obožavanja i muški san, Usnija je život provela s jednim muškarcem.

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic) on

"Na vreme sam upoznala čoveka svog života. Šele je harmonikaš koji me je učinio emotivno spokojnom. Na turneji po Nemačkoj vozili smo se istim kolima i tada smo se upoznali. Privukle su me njegova energija i marljivost jer je vukao kablove, pregovarao sa organizatorima i uspevao da svira dva koncerta dnevno. Nikada za sve ove godine braka nije napravio nijednu ljubomornu scenu. Mnogi su mi se udvarali, ali Šele je znao da sam njegova. Nekada bi prišao i udvaraču na šarmantan način stavio do znanja da sam zauzeta, a drugi put samo bi se nasmejao i napomenuo mi da moramo na probu. Zajedno smo stvorili divan dom, ali dece nismo mogli da imamo. Jednostavno nije išlo. Odavno sam tu činjenicu emotivno obradila i nastavila da uživam u životu. U mojoj i Šeletovoj familiji ima mnogo dece kojoj poklanjamo svu našu ljubav i pažnju", pričala je Usnija.

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic) on

U 65. godini život je počeo da joj se menja. Zbog problema sa srcem, 20. septembra 2012. hitno je smeštena u Urgentni centar u Beogradu. Nakon detaljnih lekarskih pregleda, utvrđeno je da mora na operaciju i ubrzo su joj ugrađena dva stenta. Bio je to, kasnije će se ispostaviti, početak njenog kraja. Sahranjena je u Skoplju 4. oktobra.

Kurir.rs/Blic, Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja