I POZNATI VERUJU U PETAK 13. Evo šta kažu o tome i kako se brane od zla!
Foto: Aleksandar Jovanović, Damir Dervišagić

SUJEVERNI

I POZNATI VERUJU U PETAK 13. Evo šta kažu o tome i kako se brane od zla!

Stars -

Poznate ličnosti, kao i sav normalan narod, veruju da petak i broj 13 donosi nesreću još od biblijskih vremena, pa samim tim njihov strah počinje već u jutarnjim satima.

Jedna od njih je i Bojana Ristivojević, koja se još od malih nogu plaši ovog "nesrećnog" datuma. Voditeljka TV Hepi je, igrom slučaja kroz posao, proučavala o događajima koji su se dogodili na baksuzan dan, koji se u svetu smatra najopasnijim.

"Ranije sam bila više sujeverna nego sada. Kada bi mi crna mačka prešla put, kada bih nešto loše sanjala, uvek sam bila uverena da će se nešto loše desiti. Često se to i dešavalo. Pre sedam, osam godina dosta sam istraživala o sujeverju i magijskim ritualima. Radeći za jedne novine u Šapcu, saznala sam da je više od 70 posto Srba sujeverno. Samo dok vidimo koliko ljudi nosi crvene končiće oko ruke, sve će vam biti jasno. I ja sam ga imala, ali mi je jednom prilikom sveštenik pokidao nakon krštenja i stavio mi je brojanicu. Sada nosim crni končić sa krstićem iz meni dragog manastira. Baba je uvek govorila da je najveći maler ako ti se učini da te neko zove, pa se javiš. Zato se ja nikad ne javljam, niti okrećem dok nisam sigurna da me neko zaista zove", kaže Bojana za Kurir i dodaje da s godina sve manje veruje u takve stvari.

"Petak 13. je za mene sada običan dan. Sami svojom svešćšu dovedemo da nam se nešto za maler desi jer mnogi razmišljaju kako je taj dan nesrećan, pa je normalno da se dešava da nekome pukne i guma na autu ako to prizovu", rekla je atraktivna voditeljka.

foto: Printscreen

S druge strane, neke javne ličnosti ne veruju u sujeverje i petak 13. Iako Indira Radić nosi crveni končić oko ruke protiv uroka, ona tome ne pridaje veliki značaj.

"Nisam sujeverna, niti verujem u to. Verujem samo u sebe i svoje mogućnosti", rekla je pevačica.

foto: Damir Dervišagić

Bora Đorđević takođe deli mišljenje svoje kolegnice.

"Meni je petak 13. kao i svaki drugi dan. Nikada mi se ništa loše nije desilo. Trudim se da ne razmišljam o tome jer nisam sujeveran", kaže pevač Riblje čorbe.

foto: Stefan Jokić

Andreana Čekić

"Apsolutno nisam sujeverna, to mi ne služi i mislim da bi narod trebalo što pre prestati da veruje kao ovca u ono što je "tamo neko" rekao i početi pričati "svoju priču"."

foto: Printscreen

Maja Nikolić

"Za mene je petak 13.l sasvim običan dan jer su ti datumi kao "Helouvin" i drugi satanistički praznici koje je u svetu nametnula američka nazovi kultura. Danas je dan Sveštenomučenika Grigorija. Nama pravoslavcima je to mnogo bitnije nego petak 13. koji je izmišljen za sujeverje i maloverne."

foto: Dado Đilas

Goga Sekulić

"Nikada nisam bila sujeverna, pa ni sad. To su neki istripovani zbog filma "Petak 13". Danas provodim kao i inače, radno."

foto: Damir Dervišagić

M.D.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Baksuzni petak 13! 12+1 činjenica o ukletom datumu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track