OLIVERU DRAGOJEVIĆU SVE LOŠIJE: Vražja bolest je to, malo sam oslabio, ali nadam se pozitivnom ishodu!
Foto: Printscreen

NEDOSTAJE MU PECANJE

OLIVERU DRAGOJEVIĆU SVE LOŠIJE: Vražja bolest je to, malo sam oslabio, ali nadam se pozitivnom ishodu!

Stars -

Oliver Dragojević bori se sa rakom pluća koji mu je dijagnostifikovan letos, a bolest sve više uzima maha.

Pevač je pre desetak dana nastupio u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice Županijske lige protiv raka.

Pojavio se s kapom na glavi, ali ju je ubrzo skinuo i otkrio da je ostao bez kose. Publika nije mogla da suzdrži suze, a potreseni su bili i Tedi Spalato, Džiboni i Marijan Ban koji su tada s Oliverom delili pozornicu. Međutim, nekoliko dana kasnije – 21. oktobra, Oliver nije smogao snage da dođe u zagrebačku Arenu i održi koncert s Džibonijem.

Oliver kaže da mu je žao što nije nastupio u Zagrebu i ističe da ga podrška kolega i fanova ohrabruje i da mu mnogo znači. Dragojević trenutno boravi u Splitu, gde se uz pomoć i podršku svojih najbližih oporavlja od poslednje hemoterapije.

foto: Printskrin Facebook

"Evo me kod kuće, slabo izlazim, pripremam se za sledeću hemoterapiju. Dane kratim vežbajući glas, a pogledam i utakmice Hajduka", započeo je razgovor Oliver Dragojević.

Pevač priznaje da mu je teško da se bori sa opakom bolešću, ali i da ne odustaje.

"Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osećam dobro. Pijem mnogo lekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju, pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dve sedmice, kao da su mi uši bile začepljene", priča Dragojević i dodaje kako bez glasa ipak nije ostao.

"Svaki dan u kući vežbam. Malo sviram, pevam, pokušavam da ne ispadnem iz ritma", kaže Dragojević.

Na pitanje da li vežba zbog koncerta koji bi sredinom decembra trebalo da održi u svom Splitu, pevač poručuje da Split voli najviše na svetu.

"To je moja publika, to je uvek spektakl. Srce mi želi i traži još pesme, koncerata i veselja, ali treba videti kako ću se osećati, odnosno hoću li to moći da izržim. Hemoterapiju je teško podenti, koliko vam pomaže toliko istovremeno i odmaže, ali barem sam zadovoljan što me nisu uhvatile one klasične neugodnosti koje one uzrokuju", rekao je Oliver i dodao da se još uvek ne može znati u kakvom je stadijumu njegov tumor, kao i to jesu li dosadašnje hemoterapije urodile plodom.

Pregled na CT-u, kaže, sledi tek za nekoliko meseci, a tada bi se trebalo da se zna kakvo je stanje.

"Ako klasična hemoterapija ne pomogne, okrenuću se drugim načinima lečenja, a šta sad?", kaže pevač ali priznaje da se cigareta nije odrekao.

"Mislim da neću nikad prestati da pušim. Smanjio jesam, ali pušim i dalje. Ma znaš šta, idu mi na živce svi ti pusti saveti o ishrani, pušenju, kretanju… Nije mi lako cigaretu da ispustim iz ruku. Ako sam ceo život uživao mogu i sad", kaže pevač ali dodaje da ima stvari za kojima žali.

Naime, otkako je bolest uzela maha, nije odlazio na ribolov na Korčuli.

"Eto, jedino mi je toga žao. Fali mi more, brodić na Korčuli, da pecam. To mi je dugo godina bio smisao, a sad mi ukućani donose ribu", kaže Oliver.

(Kurir/100posto.hr, Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track