NE MOGU DA GLEDAM KRETENE U SKUPŠTINI: Balašević opleo po političarima, pa izazvao burne reakcije!
Foto: Dragan Kadić

haos na društvenim mrežama

NE MOGU DA GLEDAM KRETENE U SKUPŠTINI: Balašević opleo po političarima, pa izazvao burne reakcije!

Stars -

Kantautor Đorđe Balašević poznat je kao neko ko godinama pravi pesme za koje mnogi smatraju da u sebi imaju dozu bunta i nezadovoljstva trenutnom situacijom- bilo da je reč o sferi svakodnevnog života, politike ili društva.

I novoj pesmi "Dno dna" neki daju epitet "obojene numere", ali on kaže da nema strah da peva ono što mu je na srcu.

"Ja sam imao posla sa mnogo većim mangupima od ovih. U strahu su "šta će mi raditi"- ko, šta će mi raditi?. Nije fazon u strahu. Nije stranački obojena. Obojena je jednim momentom i slobode govora i mišljenja. Mišljenje je najveća sloboda u ovom trenutku. Postoje ljudi koji mi govore "mi te volimo, mi se kunemo u tebe", ali se boje. Prepadnutost nas je dovela do toga. Mene nisu mogli da uplaše ni kad su bile one gore situacije", iskren je bio Balašević u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Kaže da svojom muzikom nije mogao mnogo da izgubi.

"Ja sam možda u povlašćenom položaju jer nisam zaposlen. Mene nisu mogli da otpuste sa posla. Najgore što su mogli meni da urade je da me zaposle. Moram nekad da napišem pesmu koja je angažovana. Tako je i bilo sa pesmom "Treća smena" za koju su govorili da je zabranjena. Zašto bi bila zabranjena. Isto je bilo i sa "Ne lomite mi bagrenje", "Živeti slobodno"", rekao je Balašević.

Panonski mornar, kako i sam ističe, želi da samo prenese pravu sliku stvarnosti.

"Ja moram da primetim da i ono što nije lepo. Ja stvarno nisam kriv što onog što nije lepo ima više. Ja sam imao stih koji je trebalo da ide u pesmi. Trebalo je da glasi "krajnje je vreme da se rešim bremena, al' najgori ljigoši iz moga vremena, spram ovih danas dođu čisti šmeker", to nije prošlo. Ne mogu da gledam neke kretene koji se kriju iza nekih poza, neke Skupštine bilo koje. Ja treba da ostanem na to "ćuti i pusti ih". Ja mogu da napišem pesmu i niko ne mora da se brine. Pesme ništa ne rešavaju. Nijedna pesma ne može spasiti svet. Nisam siguran da će me neka pesma proizvesti u nekog neprijatelja sistema. Ja nisam stranački određen. Ne ulazim nikome u puteve, ja sam samo neka budala koja peva nekom", naveo je kantautor u snimku koji je njegova ćerka Beba objavila na društvenim mrežama, a njegove reči su i ovoga puta izazvale velike reakcije.

(Kurir, Foto:Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novi incident u Skupštini Srbije! Pogledajte kako je Obradović gađao Martinovića mišem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja