KAKO JE FAHRETA POSTALA LEPA BRENA: Košarkaški trener je za sve kriv, evo zašto!
Foto: Dragana Udovičić

PEVAČICA SE SA TIM NADIMKOM PROSLAVILA

KAKO JE FAHRETA POSTALA LEPA BRENA: Košarkaški trener je za sve kriv, evo zašto!

Stars -

Pevačica Lepa Brena je bez sumnje jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, ali retko ko zna kako je od imena Fahreta dobila nadimak koji ju je proslavio.

Naime, ona je taj nadimak dobila još u srednjoj školi, 1975. godine, a za sve to je kriv njen košarkaški trener.

"U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: "Fahreta, Fahreta!" Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena". Ja kažem: "Ko je ta Brena?!" Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša", otkrila je Brena u jednom intervju.

foto: Vladimir Šporčić

"U Bosni to je bio sinonim za lepu devojku. Uvek sam volela da se ističem, da se izborim za svoje mesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala - Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pevam po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren", ispričala je Brena.

Godine 1981. Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao je i Lepa i tako je nastao nadimak pod kojim se pevačica proslavila.

"Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način", rekla je jedna od najvećih zvezda ovih prostora.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Index.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Lepa Brena za Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track