RASPRAVA U SUDNICI TRAJALA VIŠE OD ČETIRI SATA: Severina i Milan se nisu ni pogledali!
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

BORBA ZA STARATELJSTVO JOŠ TRAJE

RASPRAVA U SUDNICI TRAJALA VIŠE OD ČETIRI SATA: Severina i Milan se nisu ni pogledali!

Stars -

Milan Popović i Severina Vučković ponovo su se susreli na sudu gde se srpski biznismen bori za ravnopravno starateljstvo nad njihovim petogodišnjim sinom Aleksandrom. Susret nakon praznika, kako prenose hrvatski mediji, nije bio prijatan.

Severina Kojić i Milan Popović su na sud stigli odvojeno, u pratnji svojih advokata, a kada su seli jedno preko puta drugog u hodniku pred početak suđenja - nisu se ni pogledali. Severina nije smela Milana da pogleda u oči, navode hrvatski mediji, a Milan je bio zauzet sudskim spisima.

Rasprava u sudnici je, navodno, trajala četiri sata, a po izlasku nisu hteli da komentarišu sudski spor.

Upućeni su hrvatskim medijima ispričali da je rasprava bila žestoka.

Milan Popović je ranije pričao da on samo traži ravnopravno starateljstvo nad svojim sinom.

"Naslovi da je sud zabranio majci da viđa dete dvesta dana u godini i da može da ga zove samo u određeno vreme su zlonamerni i samo su pokušaj Severinine kampanje da od sebe napravi žrtvu. Privremena mera u potpunosti je u skladu sa principom zajedničkog podeljenog roditeljstva i jedino ispravno rešenje za našeg sina Aleksandra. Severina vrlo dobro zna da Aleksandra može da poseti i da ga nazove kad god to poželi", rekao je Milan Popović koji je i ranije navodio šta je u najboljem interesu deteta.

"Zaista je u najboljem interesu deteta da ravnopravno provodi vreme s oba roditelja".

foto: Damir Dervišagić

Milan Popović je u emisiji Anete Ivanović "Priča o nama" na TV "Banat" istakao da postoje veliki problemi u njegovom odnosu sa Severinom.

"Postoji mnogo očeva koji bi voleli da provode više vremena sa svojom decom, a imate majke koje ne žele da ti očevi provode vreme sa decom, ili to rade na taj način da onemogućavaju očevima da provode vreme sa svojom decom i da očevi dignu ruke. Prirodno je da, ukoliko kod male dece, očevi prekinu kontakt sa detetom, da dete izgubi privrženost koju je imalo prema ocu. To više ne može da se desi, on je dovoljno veliki da pamti, da sve zna", ispričao je o roditeljstvu biznismen Milan Popović.

Voditeljka Aneta Ivanović je potom Milana Popovića upitala da li njemu može da se dogodi da izgubi interes i da posustane u borbi, a on je imao spreman, emotivan odgovor:

"Za mene je najveće bogatstvo i uspeh kvalitetno provođenje vremena sa svojom decom, meni je to smisao života i boriću se i naravno svaki trenutak da sačuvam taj smisao života i da ga maksimalno realizujem", rekao je Milan.

On ističe da je jedna od tema koju je pokrenuo izbor škole s obzirom da Aleksandar sledeće godine polazi u prvi razred. I tu se njegovo mišljenje i stav Severine Kojić i te kako razlikuju.

"Smatram da treba da ide u privatnu školu sa ograničenim brojem đaka, majka insistira na tome da Aleksandar treba da ide u javnu školu i problem koji ja vidim je zbog, ne samo zbog toga ko su Aleksandru mama i tata, već i zbog tih nekih nepromišljenih postupaka iz prošlosti zbog kojih je Aleksandar izložen riziku izrugavanju od strane svojih vršnjaka koji znaju da budu nemilosrdni i ja kao otac, odgovorni otac, bih hteo maksimalno da ga zaštitim. Nažalost, tu ne nalazim podršku od strane majke, i tu je nešto što će umesto da se nas dvoje sami dogovorimo i da prepoznamo to kao rizik mi moramo da privlačimo sud i institucije da donose odluku oko najelementarnije stvari, a to je upis deteta u školu", ispričao je Milan Popović u emisiji Anete Ivanović “Priča o nama” na TV Banat.

(Kurir/24sata.hr, Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track