KURIR NA VOŽDOVCU: U Ksenijinom stanu žive studenti
Foto: Dragana Udovičić

NA LICU MESTA

KURIR NA VOŽDOVCU: U Ksenijinom stanu žive studenti

Stars -

Majka pokojne denserke uspela je da proda nekretninu tek pre dve godine, ali novi vlasnik ne stanuje u njemu, već ga rentira, otkrivaju komšije

Stan u kojem je 2010. ubijena Ksenija Pajčin njena majka je prodala pre dve godine i danas u njemu žive studenti koji tu nekretninu rentiraju od novog vlasnika.

Ekipa Kurira posetila je zgradu na Voždovcu u kojoj se pre osam godina dogodio zločin. Komšije pokojne pevačice ispričale su nam da je pamte kao izuzetno dobru i lepo vaspitanu devojku, da se svima uvek ljubazno javljala, kao i da žale što je doživela tako tragičnu sudbinu. Vrata stana broj 12, gde je Pajčinova nekad živela, niko nije otvarao. Predsednik kućnog saveta Vojislav Kovanović rekao nam je da u njemu sada žive studenti koji su ga iznajmili od novog vlasnika.

- Ne znam ni da li oni znaju da je to bio Ksenijin stan i da je u njemu ubijena. To je bila velika tragedija, ne volim ni da se sećam toga. Odlično sam poznavao i Kseniju, a i njenu majku Ljubicu. Sve najbolje mogu da kažem o toj porodici. Ja sam ovu zgradu sazidao i poznajem sve ljude koji ovde žive - rekao je Kovanović za Kurir.

foto: Dragana Udovičić

Pevačicinoj majci Ljubici Kostić trebalo je punih šest godina da nađe kupca za stan u kojem je ubijena njena ćerka. Navodno, niko nije hteo da pazari nekretninu u kojoj se dogodio zločin i pored toga što je ona više puta snižavala cenu. Novi vlasnici, očigledno, nisu ni imali nameru da u tom stanu žive, već da ga iznajmljuju studentima obližnjih fakulteta organizacionih i političkih nauka.

- Ljubica je dugo prodavala stan, ali ne znam da li je mogla da nađe kupca zbog toga što je Ksenija tu ubijena. Redovno je obilazila stan dok ga nije prodala, viđao sam je često, pričali smo uvek kad se sretnemo. Šta da vam kažem, nije to lako - kaže Vojislav.

Maneken Filip Kapisoda hicima iz vatrenog oružja ubio je Kseniju Pajčin 16. marta, a potom je izvršio samoubistvo. Komšije su tada svedočile da se iz stana čula galama, a potom i dva pucnja. Beživotna tela Ksenije i Filipa pronašla je pevačicina majka, koja je prva došla na mesto zločina. Motiv ubistva i suicida nije poznat, ali se pretpostavlja da je u pitanju zločin iz strasti.

POMEN Na groblju samo porodica i nekoliko prijatelja

KARAMELA: KOLEGA IMA, ALI NEMA LJUDI

Na Novom groblju juče je održan pomen Kseniji Pajčin, na koji su, osim članova porodice i rodbine, došli i njeni prijatelji Bane Dević i Goran Stojićević Karamela. Karamela kaže da ga nimalo ne čudi što se od pevača niko nije setio njegove drugarice.

- Osam godina je prošlo, ali meni je Ksenija uvek u mislima i uvek ću je pamtiti. Dolazim i na njen rođendan, ali i na dan kada je mučki i zverski ubijena. A što se kolega tiče... Kolega ima, ali nema ljudi. To je moje mišljenje. Oni kojima je Ksenija draga i ko ju je voleo i poštovao, uvek će doći - rekao je Stojićević.

Ksenijina majka Ljubica, otac Miloš i sestra Mia na pomen su došli tek u popodnevnim satima, želeći da izbegnu medijsku pažnju.

foto: Dragana Udovičić

Kurir / Ivan Ercegovčević

Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja