4 GRACIJE: Šta to Frajle naručuju u kafani?
Foto: Printskrin FB

Dame

4 GRACIJE: Šta to Frajle naručuju u kafani?

Stars -
Četiri vesele i šarmantne dame, The Frajle, poznate po autentičnoj muzici i neverovatnoj energiji, osvajaju publiku svojim kabaretskim i akustičnim nastupima. Ove četiri gracije između ostalog otkrivaju gde će nastupati na predstojećoj turneji.

Vas je četiri koliko je teško uskladiti temperamente i mišljenja?

Za sve je potrebno vreme, ali i puno ljubavi i razumevanja. Različite jesmo, po temperamentu, ali ista nam je ljubav prema muzici i vrednosni sistem koji cenimo.

Šta Frajle naručuju u kafani za svoju dušu?

Frajla Nata naručuje od Silvane "Sreco moja", Frajla Jela "Pukni zoro", Frajla Mara "Božanstvena ženo", a Frajla Nena "Sliku tvoju ljubim" od Tome Zdravković.

Sjajnu atmosferu pravite u malim dvoranama, no kada pogledamo Vaš nastup sa Oliverom Dragojević vidimo vašu dobru energiju na velikim koncertima... Kada možemo da očekujemo beogradsku Arenu?

Beogradska Arena? Videćemo, uskoro! Sava Centar smo imale sad u decembru i očekuje nas turneja duž Srbije, 19.3. Bor, 25.3. Loznica, 26.3. Zrenjanin, pa i regiona Bosna, Hrvatska, a radujemo se velikim koncertima na otvorenom.

Kako vidite domaću muzičku scenu?

Dosta kritično! U Srbiji se muzika deli na zabavnu i onu drugu. Zabavna muzika je postala "underground", a muzika iz šatora, ulica, došla na male ekrane i ostale medije. Problem je medijske podrške i plasiranja neke muzike. Putujući po regionu i drugim zemljama, svedoci smo da može i drugačije. Postoji nešto što zovemo kič i šund, ali nije toliko zastupljeno u medijima kao kod nas. Treba dati prostora klincima, treba im dati podstreka da stvaraju, da ne odustaju, da ne gledamo scenario u kom veliki rokeri sviraju po kafanama. Nas četiri se trudimo da damo naš doprinos. Imamo divnu publiku koja nam daje krila i podstrek, hvala im na tome.

intervju.rs/J. Rajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track