PRVA BRAČNA NOĆ: Stanija i Ša spavaju u istom krevetu
Foto: Facebook

PRVA BRAČNA NOĆ: Stanija i Ša spavaju u istom krevetu

Stars -
U subotu će Ekrem napustiti gazidinu kuću i prepustiti je mladencima, a oni će te večeri spavati u istom krevetu

Stiglo je pismo iz zadruge, a gazda Ekrem je okupio ukućane oko stola i pročitao ga.

Zadruga je objasnila da će farmerima obezbediti osnovne namirnice, a da oni moraju sami da umeste svadbenu tortu, da sami sašiju venčanicu za koju će dobiti čipku i konac, a pored toga potrebno je da naprave ruzmarin kojim će se kititi svatovi.

Potrebno je da farmeri naprave venac od cveća kojim će okititi kuću, a fijaker kojim će ići na imanje obezbediće zadruga i dostaviti na imanje u subotu ujutru. Stanija i Ša, kao mladenci, treba da organizuju devojačko i momačko veče, kao dve zasebne proslave.

Svadba će biti u subotu, a tada će stići garderoba za venčanje. Mlada će se spremati u spavaćoj sobi, a mladoženja ne sme da vidi venčanicu pre ceremonije. Sem toga, u subotu će Ekrem napustiti gazidinu kuću i prepustiti je mladencima, a oni će te večeri spavati u istom krevetu.

Farmeri će morati da ispoštuju sve svadbene običaje, a u svrhu toga dobiće lažne dukate, Stanija će dobiti blagoslov od roditelja, nazdraviti svima čašom vina, a onda je razbiti.

Ceremonija samog venčanja biće održana u jednom delu imanja u Lisovićima, a kako će Filip reagovati na sva ova dešavanja tek ćemo videti. Iako je rekao da mu to ne smeta jer je u pitanju samo igra, možda će mu ipak zasmetati što će Stanija i Ša spavati u istom krevetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja