ACO PEJOVIĆ ŽALI ŠTO NIJE UPOZNAO TOMU ZDRAVKOVIĆA: Gde god da si, hvala ti na svemu!

Sećanje na velikog pevača

ACO PEJOVIĆ ŽALI ŠTO NIJE UPOZNAO TOMU ZDRAVKOVIĆA: Gde god da si, hvala ti na svemu!

Stars -

Pevač Aco Pejović, koji je uz dozvolu porodice Tome Zdravkovića prepevao njegovu pesmu "Jelena", kaže da žali što ga nije upoznao.

Međutim, bez obzira na to što nikada ni kafu nisu popili, Aco ima utisak kao da ga poznaje. Pejović je priče o Tomi slušao od starijih kolega, Zdravkovićevih prijatelja, a s nestrpljenjem očekuje koncert 28. septembra u "Kombank areni", koji je osmišljen u čast pokojne legende.

"Odrastao sam na njegovoj muzici, poštujem i volim to, pogotovo što sam od njegove porodice dobio dozvolu da snimim pesmu "Jelena", koja je bila ozbiljna prekretnica u mojoj karijeri. Hiljadu puta sam na koncertima rekao: "Gde god da si, hvala ti na svemu" sa setom u glasu kaže Pejović."Iako ga nisam poznavao, znam o njemu mnogo, slušao sam i uvek sam rad da čujem neku priču o njemu od ljudi koji su ga poznavali" otkriva Aco i prepričava priče koje je čuo o ovoj muzičkoj legendi.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"Živeo je na boemski način, kako bi svi hteli da žive, ali ne umeju i ne žive tako. On je bio jedinstven. Njegove pesme su takve kakve jesu, neponovljive, sa stihovima punim emocija", ističe Pejović kvalitete kojima se Zdravković izdvajao.Aco nikada nije krio da je imao veliku odgovornost kada je preprevao Tominu "Jelenu" jer je želeo da zvuči savršeno, baš kako je to nekada radio Zdravković. Sudeći po reakcijama kolega i publike, Pejović je i više nego odlično ispunio svoj zadatak.

"Kad je pevao o bilo čemu, pevao je s ljubavlju i emocijom. Njegovi tekstovi su iskreni, bez lažnih i nepotrebnih emocija, kako se danas uglavnom radi", objašnjava Pejović razliku između vremena u kojem je Toma radio i stvarao i današnje estradne scene.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

(Alo/T.Čanak)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja