BOJKOT SRPSKE FOLKERKE: Teraju Sandru Afriku iz Krapine
Foto: Dragan Kadic

Nije dobrodošla

BOJKOT SRPSKE FOLKERKE: Teraju Sandru Afriku iz Krapine

Stars -
Koncert srpske pevačice koji je zakazan u jednoj srednjoj školi naišao na bojkot meštana, ali i gradonačelnika Zorana Gregurovića

Sandra Afrika naišla je na negodovanje stanovnika Krapine da u njihovom gradu održi koncert. Jedan od onih koji ne žele da srpsku pevačicu vide u svom mestu je i gradonačelnik Zoran Gregurović.Naime, Sandru bojkotuju jer je njen nastup zakazan u srednjoškolskoj dvorani, i to u vreme gradske manifestacije koja se održava od 11. do 14. februara. Žitelji ovog grada su se zbog toga digli protiv Sandre, pa je pod pritiskom njeno gostovanje odloženo za 13. mart. Ipak, pitanje je da li će se i tada održati, s obzirom na to da se povodom njenog dolaska oglasio i sam gradonačelnik.- Grad Krapina ni bilo koja gradska ustanova s koncertom Sandre Afrike nema nikakve veze. Koncert je ugovorila srednja škola, a kako, zašto i na koji način, ne znam jer grad nad srednjom školom nema nikakve ingerencije. Lično ne podržavam taj nastup i od njega se ograđujem i smatram ga neprimerenim - napisao je Gregurović na svom Fejsbuk profilu.

Nema ništa sa Sandrinim nastupom... Gregurović
Nema ništa sa Sandrinim nastupom... Gregurović

Starleta bez talentaInače, kako pišu hrvatski portali, Hrvati protestuju jer ne žele svoju decu da izlažu turbo-folku niti „pevaljkama“ kakve više odgovaraju jeftinim disko-klubovima nego školskim dvoranama.- Sam bi koncert, što je najgore, trebalo da se održi u dvorani krapinske srednje škole. Šta je organizatore nagnalo da netalentovanu starletu koja „peva“ lake note, ako se to i može nazvati pevanjem, ugoste u prestonici kajkavske kulture, i to baš u ustanovi kojoj je cilj obrazovati mlade, teško je odgonetnuti. Teško da ih je nagnala popularnost pevačice jer popularna je jedino možda zbog provokativnih i golišavih spotova koji su na Jutjubu zabranjeni za decu i maloletnike - pišu hrvatski sajtovi.LakrdijaNavodi se i da je Sandrina popularnost pod znakom pitanja, kao i opus njenih pesama, koji se teško može opravdati cenom karte, koja je u pretprodaji 1.300 dinara, a na dan koncerta 1.600 dinara.- Turbo-folk pesmuljaka ima samo nekoliko, što joj i nije dovoljno za celovečernji koncert. Ako su njeni spotovi za maloletnike zabranjeni na Jutjubu, zar stvarno postoje roditelji koji će svoju decu puštati na lakrdiju koju priprema srpska pevačica? Ako smo postali okolina u kojoj je koncert Sandre Afrike senzacija i za koji su stotine pojedinaca spremni izdvojiti pozamašnu sumu novca da kupe karte, onda je to žalosno i poražavajuće - zaključuju Hrvati.Pokušali smo da dobijemo Sandru, ali svi brojevi telefona poznati redakciji i na koje se ranije javljala više nisu u funkciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track