DETEKTIV PRIZNAO DA JE PRATIO SEVERINU: Radili smo po nalogu advokata Miljevića!
Foto: Nebojša Mandić

Novi detalji u istrazi

DETEKTIV PRIZNAO DA JE PRATIO SEVERINU: Radili smo po nalogu advokata Miljevića!

Stars -
Od advokata Miljevića saznao sam da zastupa jednu stranku koja mu je dala punomoćje da se prati kretanje Severine Vučković i njene dadilje, rekao je detektiv Anđelko P

Sudski spor između Severine Vučković i oca njenog deteta biznismena Milana Popovića, u kojemu bi sud trebalo da odluči s kim će od njih živeti njihov maloletni sin Aleksandar, kao i angažovanje privatnih detektiva došlo je u središte pažnje javnosti pogotovo kada je detektiv priznao da je pratio Severinu.

Posebno zbog toga što su angažovane osobe otkrivene tokom posmatranja, pa je, zbog straha da neko želi da otme ili na drugi način nauditi maloletnu detetu, u celu priču bila uključena i policija i nadležni tužilaštvo.

Međutim, ispostavilo se da je neko, preko advokatske kancelarije, angažovao privatne detektive da nadziru drugu Severinu Vučković i njenu dadilju kako bi ustanovili da li brinu na adekvatan način o detetu. Severina je, navodno, prošle nedelje zbog toga bila i u policiji, dok Milan Popović negira da je angažovao privatne detektive.

Detektiv Anđelko P. je potvrdio da ga je angažovao advokat Miljević, koji se spomije kao zastupnik Milana Popovića.

"Od advokata Miljevića saznao sam da zastupa jednu stranku koja mu je dala punomoćje da u njeno ime sklopi Ugovor o obavljanju detektivske delatnosti, a sve u cilju opservacije kretanja Severine Vučković i njene dadilje, te Severinine brige o njenom detetu", izjavio je privatni detektiv Anđelko P. nadležnim tužiocima. Naglasio je kako niko osim njega nije bio zadužen za ovaj posao, a da osobe koje su se možda zetekli s njim, dovezle ga ili slično, nisu znale šta on radi. Potvrdio je da ni Marijan H, koji je njegov prijatelj, nije bio upoznat sa njegovim radnim zadatkom, niti radi na crno za Klemm Securiti.

Naime, Klemm Securiti je 27. februar 2014. sa advokatskom društvu Miljević i partneri sklopio ugovor o obavljanju detektivske delatnosti. U samom ugovoru ne spominju se nikakvi detalji iz kojih bi bilo razvidno koga to njihovi detektivi treba da prate. Međutim, iz izjave detektiva Anđelka P. to je sasvim jasno.

Advokat Veljko Miljević nije želeo ništa da komentariše potvrdeći da nema ništa sa ovom pričom.

Celo ovo klupko počelo se odmotavati prošlog maja, kada je dadilja Frančeska B. uočila da nju i sina Severine i Milana Popovića dok su bili na dečjem igralištu prate neki muškarci. Bilo je to 7. maj oko 11 sati na dečjem igralištu kod pozorišta "Žar ptica" nedaleko od Severinina stana. Dadilja je u jednom trenutku, kako je kasnije ispričala policiji, začula škljocanje, koje ju je asociralo na fotografisanje telefonom. Okrenula se i na košarkaškom igralištu pored parka videla na klupi dvojicu njoj nepoznatih muškaraca od kojih je jedan imao mobilni u ruci, pa je zaključila da ih je on slikao. Kada se približila ogradi, muškarci su videli da im prilazi pa su ustali i otišli ​​prema obližnjem fitnes centru, gde im se pridružio treći muškarac. Dadilja je tada nazvala Severinu, obavestila je što se dogodilo, uzela dete i odvela ga kući.

Severina je odmah krenula prema stanu, a ujedno je obavestila i svog menadžera Tomislava Pertrovića koji je takođe odmah seo u auto i zaputio se prema Severininu stanu u Bijeničkoj ulici. Kada su stigli, počeli su da se raspituje kod komšija koji su im rekli da su poslednjih dana primetili nepoznate muške osobe kako se učestalo "šetaju" po kvartu. U tom trenutku je jedan komšija stotinjak metara dalje niz ulicu, kod restorana Lašćinska klet ugledao jednog od tih muškaraca.

Petrović je seo u Severinin automobil i krenuo prema njemu, ali na način da se odvezao kroz okolne ulice i prišao mu s leđa. Tako ga je uspeo i uslikati mobilnim. Muškarac je rukom prekrivao lice da ga ne bi slikao, a u jednom je trenutku i nogom udario u zadnja vrata automobila. Petrović je na kraju uspeo da fotografiše i auto, "VV pasat" koji je taj muškarac koristio, tako da je policija lako identifikovala osobu s kojom je Petrović imao "bliski susret" s obzirom na to da je snimljeni "pasat" registrovan na njega.

Ispostavilo se da se radi o penzionisanom specijalcu Marijanu H. koji je policiji rekao da se tih dana sasvim slučajno šetao tim delom grada. Poricao je da je bilo koga pratio ili fotografisao i tvrdio je da nije ni znao da Severina živi u toj ulici.

Policija je, međutim, proverom njegovih telefonskih kontakata između ostaloga ustanovila da je u više navrata razgovarao sa osobama koje su koristile mobilne telefone registrovane na Klemm Securiti. Daljom istragom potvrđeno je da je upravo privatni detektiv Klemm Securitija Anđelko P, koji za taj posao ima licencu, dobio nalog da prati Severinu i njenu dadilju vezano za brigu od detetu.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track