(FOTO) DOJAVA O BOMBI: Neda Ukraden prekinula koncert u Hrvatskoj
Foto: Damir Dervišagić

Hiljade fanova čekalo nastup

(FOTO) DOJAVA O BOMBI: Neda Ukraden prekinula koncert u Hrvatskoj

Stars -

Zbog dojave o postavljenoj bombi sinoć oko 22 i 30, nakon samo pola sata koncerta na virskom Trgu svetog Jure, Neda Ukraden povukla se s bendom s pozornice. Sat vremena kasnije u ime organizatora objavila je da koncerta neće biti, iako je i u tom trenutku više hiljada Nedinih fanova s distance čekalo na nastavak.

Kada su se svi razišli i kada je uz pomoć policije u Zadru osiguran prostor bine, policijski pirotehničari pretražili su pozornicu i neposrednu okolinu, no bomba ili bilo kakva eksplozivna naprava nije pronađena. Razočarenje u publici je bilo veliko, a najgore je bilo velikoj balkanskoj estradnoj zvezdi. Bila je puna energije, motiva i entuzijazma …

"Ja bih i sada zapevala", rekla je nakon što je postalo jasno kako koncerta neće biti. Pevačica se nije uplašila.

"Nisam se uplašila! Sve je to deo lošeg i negativnog političkog folklora", kaže i dodaje:

"Možda se zbog tenzija koje postoje prostor pozornice mogao ranije proveriti i osigurati, ali u ovakvim situacijama nikad ne znaš što se može dogoditi. Bilo je tu puno dece".

Foto: Printskrin/Instagram
Foto: Printskrin/Instagram

Ovakav prekid koncerta nije joj prvi u karijeri, barem što se nastupa u Hrvatskoj tiče. Pre tri godine u jednom klubu takođe je bila dojava o bombi, mada su motivi, kako kaže, verovatno različiti.

"U tom slučaju jedan konkurentski vlasnik diskoteke želi napakostiti drugom, a u ovom slučaju što god bio razlog – politički, sportski, predizborni ili bilo koji drugi – zaista mi je jako žao. Bila je ovo božanstvena večer pred predivnom publikom koja je došla iz Slovenije, Bosne, cele Hrvatske … Svima se zahvaljujem na pokazanoj ljubavi, jer Vir je predivno mjesto, a domaćini i organizatori vredni ljudi i ljubazni domaćini. Ja se na Vir vraćam, jer ga obožavam. Ništa me ne može posvađati s Virom i poremetiti naš odnos i ljubav", rekla je Neda.Ogorčenje zbog dojave o bombi izneo je i jedan član Nedinog benda:

"Ovako se ne voli Domovina! Ja sam dragovoljac Domovinskog rata i za ovo se nisam borio. Trebamo živeti ko ljudi, a ne ovako … Sramota!"

Načelnik Opštine Vir Kristijan Kapović smatra da dojava o bombi ima lokalnu, političku pozadinu:

"Neda je kod nas pevala i dosada, ovo je treća uzastopna godina što nastupa u Viru, pa mislim da ovo nema veze s izvođačem. Po mom bi mišljenju do dojave došlo i da je pevao Neno Bela, Prljavo kazalište ili neko treći. Cilj je bio prekinuti Virsko leto kao projekt", kaže načelnik Kapović .

Pevačica se oglasila na društvenoj mreži Instagram, gde je objavila sliku sa nastupa.

"Uprkos lažnoj uzbuni, nezaboravna atmosfera i koncert na Viru! Hvala publici i organizatorima!"

(zadarski.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track