DRAGANA KATIĆ ISKRENO: Imala sam teške dane, psihijatar mi je mnogo pomogao
Foto: Printskrin

Ne stidi se

DRAGANA KATIĆ ISKRENO: Imala sam teške dane, psihijatar mi je mnogo pomogao

Stars -

Dok mnoge poznate ličnosti ne žele da otkriju kakve probleme su imale u životu, voditeljka Dragana Katić pričazbog čega je godinu dana posećivala psihijatra.

"Imala sam teške dane, pre svega kada sam iznenada, posle kratke i invazivne bolesti, izgubila dragu prijateljicu. Posle toga roditelje, a kao jedinici, to mi je baš teško palo. To su užasno bolni i prelomni momenti u mom životu. Kada sam osetila potrebu da se obratim psihijatru i da razgovaram o tome na koji način podnosim gubitak, ja sam to i učinila. Otišla sam i mnogo mi je pomoglo. Svima bihpreporučila da kada zapadnu u neke probleme i životna iskušenja i kada vide da ne mogu sami da se izbore sa tim posete stručno lice", kaže Dragana.

Voditeljka kaže da ne pripada onoj grupi ljudi koji sami sebi prepisuju dijagnozu i uzimaju tablete na svoju ruku.

"Ja sam tražila da mi stručno lice sve kaže. Naravno da sam pomoću određenih medikamenata prebrodila težak životni period, pre svega bolest i gubitak majke i negde sesuočila sam tim da, koliko god čudno zvučalo, sa 48 godina moje detinjstvo prestaje. Moraš se suočiti sa tim situacijama. Godinu dana sam koristila stručnu pomoć u smislu razgovora i psihoterapije, ali uz to sam dosta radila na sebi", objašnjava voditeljka.

Iako mnogim ženama razvod teško padne, Dragana kaže da to nije njen slučaj.

"Meni nije teško pao zato što je to bila moja odluka. Meni su možda neke veze koje sam pre toga imala, pa su bile prekinute, teže pale nego sam razvod", kaže Dragana.

Na pitanje da li je sada emotivno ispunjena i ima li muškarca kraj sebe, voditeljka odgovara:

"Ja sam ispunjena žena u poslovnom smislu i u tom da imam dva sjajna i dobra dečaka. O nekoj vrsti emotivnosti prema nekom muškarcu još ne mogu pričam. Možda će doći, a možda i ne. Zaista nisam time opterećena. Svoj život sam usmerila na druge stvari."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track