ESTRADA SLAVI VASKRS: Iz crkve na bogatu gozbu
Foto: Marina Lop

Estrada slavi Vaskrs sa najmilijima

ESTRADA SLAVI VASKRS: Iz crkve na bogatu gozbu

Stars -
Ceca Ražnatović, Ana Nikolić i Saša Kovačević ujutru odlaze na liturgiju, dok Nataša Bekvalac i Goca Tržan uče ćerke običajima

Većina poznatih ličnosti za Uskrs ne radi, već dan Hristovog vaskrsenja slavi u porodičnom okruženju.

Tada se svi okupe za bogatom trpezom i sa svojim najbližima razbijaju jaja. Jedna od onih koje poštuju veru i tradiciju je i najveća srpska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, koja će i ove godine najveći hrišćanski praznik početi da obeležava na jutarnjoj liturgiji.- Vaskrs uvek slavim sa porodicom. Svi poštujemo tradiciju i tog dana nikada ne radim. Dan mi počinje jutarnjom liturgijom i tada se i pričestim, a onda sledi bogat ručak za koji je zadužena moja sestra Lidija. Njena i moja deca na Veliki petak farbaju jaja i u tome uživaju, naročito kada se celi izmažu farbom - opisala je Ceca atmosferu iz svog doma.I njene ostale kolege tog dana su posvećene porodici i prijateljima, dok im tezgarenje nije na pameti.

Goca TržanLENA MI POMAŽE U FARBANJU JAJA- Vaskrs slavim u krugu porodice. Ćerka Lena mi pomaže prilikom farbanja jaja, a dok spremamo trpezu i ukrašavamo dom, učim je našim običajima. Veoma se raduje poklonima. Ne može da dočeka jutro da vidi šta je dobila u gnezdu koje joj je, kako joj ja kažem, doneo zeka.

Nataša BekvalacUSKRS ME VRAĆA U DETINJSTVO- Uskrs spada u moje omiljene praznike, delom zato što me vrati u detinjstvo, a više jer se sada moje dete njemu najviše raduje. Praznik provodimo u kući mojih roditelja u Novom Sadu. Mama se potrudi da sve odiše tradicijom. Kako godine prolaze, sve sam privrženija porodici.

Ana NikolićMAMA SPREMA TRPEZU- S obzirom na to da potičem iz svešteničke porodice, oduvek sam imala tradicionalni, hrišćanski odnos prema Uskrsu. I ove godine ga proslavljam sa porodicom, u crkvi i u kući. Trpezu priprema majka, dok sam ja zadužena za dekoraciju doma.

Saša KovačevićŠAMPION SAM TUCIJADE- Moja majka sprema razne specijalitete za taj dan. Ujutru obavezno sa celom porodicom idem u crkvu i jedva čekamo da stignemo kući na ručak kako bismo probali sve ono što je majka pripremila. Nakon ručka sledi tucanje jajima i moram da priznam da uvek pobedim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja