ESTRADNI RAT: Bebek tražio od Rake Marića 100.000 evra, a dobio samo 3.000
Foto: Dragan Kadic

Pevač tužio svog menadžera

ESTRADNI RAT: Bebek tražio od Rake Marića 100.000 evra, a dobio samo 3.000

Stars -
Bivši član Bijelog dugmeta sudskim putem od vlasnika „Mjuzik star prodakšena“ izvukao novac za neisplaćene honorare od prodaje DVD sa koncerta

Željko Bebek dobio je na sudu spor protiv menadžera Rake Marića, koga je pre četiri godine tužio zbog neisplaćenih honorara od prodaje DVD izdanja snimka koncerta Bijelog dugmeta na Beogradskom hipodromu 2005. godine.Iako je pevač podneo tužbu tražeći 100.000 evra, sud je doneo odluku da mu vlasnik „Mjuzik star prodakšena“ isplati svega 3.000 evra, ali i da podmiri sudske troškove u iznosu od oko 2.000 evra.Marić, koji ne govori s Bebekom otkako su svoje nesporazume morali da rešavaju pravnim putem, priznaje za Kurir da će bivšem saradniku isplatiti određenu sumu novca, iako je, kako tvrdi, prema njemu posle koncerta izmirio svoje račune.- Željko je, kao i svi ostali, uredno plaćen. Prethodno sam mu nekoliko puta nudio da potpiše ugovor, ali je on odbijao. Zbog tih papira mogao je dobiti više para, ali nije hteo da ih potpiše. Nakon pet godina zloupotrebio je taj nepotpisani ugovor, pa me je tužio za 100.000 evra. Verovatno su mu bile potrebne pare - kaže poznati menadžer i dodaje:- Sud je pre nekih nedelju dana presudio u njegovu korist i bili su blagonakloni prema njemu jer je stariji pevač. Ja ću mu ovih dana uplatiti novac na račun i nije mi žao da mu platim jer ima petoro dece i potrebno mu je. Ma, on je jedan manipulator i prevarant, sve je to zloupotrebio, ali šta da se radi - zaključio je Raka.Prema rečima nekadašnjeg pevača Bijelog dugmeta, on nije ni upućen u to da je slučaj rešen u njegovu korist.- Nisam dobio sudsku presudu i ne bih da komentarišem ništa u vezi s tim. Bolje da pišete o mojim novim pesmama koje ću snimati u Beograd - kratko je poručio Željko i prekinuo vezu.

ČarkaBEBEK USLOVLJAVAO I BREGUŽeljko Bebek nije zaratio samo s Rakom Marićem oko projekta Bijelo dugme već i sa Goranom Bregovićem. Prvi pevač grupe je, kako saznajemo, tražio od Brege da ima posebne uslove i da ga tokom priprema i cele turneje povodom 40 godina od izdavanja prvog albuma prati supruga Ružica. Bregović je odbio njegov predlog i angažovao je samo Alena Islamovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track