FINALISTKINJA PINKOVIH ZVEZDICA OTKRILA TAJNU: Želim da s bendom sviram na Gitarijadi
Foto: NEBOJSA MANDIC

Druženje s Kurirom

FINALISTKINJA PINKOVIH ZVEZDICA OTKRILA TAJNU: Želim da s bendom sviram na Gitarijadi

Stars -
Volela bih da imam rok grupu koja će se zvati King i da pravimo pesme poput sastava Kvin, koji obožavam, poručuje Lena Stamenković

Učesnica „Pinkovih zvezdica“ Lena Stamenković, iako živi u Zaječaru, ove godine je prvi put na Gitarijadi.Ekipa Kurira susrela se s velikim muzičkim talentom na centralnom gradskom trgu i ispunila joj želju da se popne na binu, zapeva i makar na tren oseti delić atmosfere i magije.

- Nikad nisam bila na Gitarijadi. Roditelji su mi stalno govorili da sam suviše mala da idem na takav festival. Prošle godine nisam mogla da prisustvujem koncertima jer me je mama kaznila zato što sam bila neposlušna. Ipak sam slušala svirke - s babinog prozora - otkriva nam šarmantna Stamenkovićeva.

Prvi put na Gitarijadi... Lena sa mamom i bratom
Prvi put na Gitarijadi... Lena sa mamom i bratom

Lena je sinoć u pratnji majke Marije konačno bila na festivalu i uživala u svirci grupe Galija. Usput je, kako kaže, maštala o tome da jednog dana bude učesnik najveće muzičke fešte u ovom delu Evrope i takmiči se za titulu najboljeg demo benda.- Volela bih da imam svoju rok grupu i da sviramo na Gitarijadi. Mislim da bi se bend zvao King. Pravili bismo pesme kao i grupa Kvin, koju sam zavolela uz Hari Mata Harija. Za njih nisam znala dok mi član žirija u „Pinkovim zvezdicama“ nije rekao da postoje i da potražim njihove pesme - iskrena je Lena.Otac mlade zvezde Milan Stamenković takođe je muzičar, ali nikad nije svirao na Gitarijadi, iako je roker u duši.- Tata se bavi komercijalnom muzikom. Nastupao je na Guči i osvajao i neke nagrade - otkriva nam mlada zvezda.

U rodnom Zaječaru Lena se igra i šeta ulicom kao i svako drugo dete, ali kada ode u neki drugi grad, ne može da prođe nezapaženo. Slava je nije promenila, kaže njena majka Marija i otkriva da će njena ćerka nastaviti da se edukuje.- Raduje nas što čujemo da će se u Zaječaru otvoriti srednja muzička škola i da naša deca više neće morati da putuju za Negotin i Beograd - objašnjava nam ponosna majka, dok se Lena samo zagonetno smeška i dobacuje da su to njihove male porodične tajne.

Neobično deteOD PRVOG BAKŠIŠA KUPILA LEPAK ZA MAJSTORLUKE

Lena Stamenković nedavno je dobila prvi bakšiš u životu, koji je potrošila na vrlo neobičan način.- Kupila sam silikonski lepak. Volim da pravim razne stvari. Kuća nam je u haosu zbog mojih majstorluka - uz osmeh kaže mlada Zaječarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track