(FOTO) OSVRNIMO SE OKO SEBE: Ovo su slučajevi nasilja nad ženama samo na našoj estradi!
Foto: Kurir

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

(FOTO) OSVRNIMO SE OKO SEBE: Ovo su slučajevi nasilja nad ženama samo na našoj estradi!

Stars -
Danas se obeležava međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a mnoge žene sa javne scene priznale su da su bile izložene nasilju od strane jačih polovina.

Ana Marija Žujović je u februaru objavila fotografiju sa modricama za koju je zadužen njen nekadašnji verenik Vlada Stanojević. Fitnes instruktorka je protiv njega podnela krivičnu prijavu, a istraga je u toku.

Anabela Atijas se razvela od supruga Gagija Đoganija, a nakon razvoda je priznala da je Gagi godinama maltretirao. Kako je tada izjavila, nju je bilo sramota ali je rešila da ne trpi, te se razišla od densera.

Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Mia Borisavljević je priznala da je dobila batine od bivšeg dečka Nikole. On je, kako se pisalo pevačicu šamarao ispred jednog kluba, a spekulisalo se da je nakon zlostavljanja unajmila obezbeđenje koje je pratilo u koraku. Inače, ceo slučaj Mia je prijavila policiji.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Maja Marijana priznala je da ju je muž tukao i mentalno zlostavljao, a ona je tek nakon dužeg vremena skupila hrabrost da ga ostavi.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

U dokumentarnom filmu "Ispovest" Marija Šerifović je otkrila mračnu stranu svoje porodice i otvoreno progovorila o tome kako je njen otac Rajko krvnički tukao njenu majku Vericu. Verica je i sama priznala da je često izubijana, modra i krvava, bežala na ulicu i tražila zaštitu policije.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Ružica Veljković je u tokom boravka u jednom rijalitiju otkrila šokantne detalje svoje veze sa pevačem Andrijom Markovićem Akijem. Ona je tvrdila da ju je Aki zlostavljao i tukao, a iz rijalitija je izašla kako bi otišla na suđenje povodom toga. Međutim, Ružica je na kraju povukla optužbe.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Da se nikada ne zaboravi Ksenija Pajčin koju je 16. marta 2010. godine ubio Filip Kapisoda, a zatim izvršio samoubistvo. Njihova veza bila je burna, sa čestim svađama, tučama, raskidima ali i pomirenjima.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Poznati muškarci koji su digli ruku na svoje lepše polovine:

Pored Vlade Stanojevića i Andriju Marković Akija, još neki poznati muškarci su digli ruke na svoje lepše polovine.

Adila Maksutovića prijavila je supruga Ana Ramadanovska, ćerka Džeja Ramadanovskog, i krivi ga za nasilje u porodici, samo mesec dana nakon što mu je rodila sina.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Slobodan Vasić nedavno je nasrnuo na bivšu verenicu, počupao je za kosu a onda i udario. Njih dvoje su odmah prekinuli svoj emotivni odnos, a on je sada u ljubavi sa Helenom Topalović, ćerkom Milana Topalovića Topalka.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Amel Ćeman u javnosti poznatiji kao Ćemo pretukao je devojku u jednom beogradskom kafiću. Nesrećna devojka je slučaj prijavila policiji a pevač sve to negira.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Ovo su samo slučajevi na estradi, pa zamislite onda koliki je taj broj među anonimnim ženama. Svaka druga žena (49,8%) doživljava ili je doživela neki oblik psihičkog nasilja. Svaka treća žena (33,9%) preživela je fizičko nasilje od strane člana porodice, a 27,3% ispitanica dobijalo je pretnje da će ga doživeti.

Zaustavimo nasilje, zaštitimo žene!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track