(FOTO) ZNAJU ŠTA SU GRABULJE: Ceca i Vesić očistili Beograd!
Foto: Beograd.rs

Za lepšu prestonicu

(FOTO) ZNAJU ŠTA SU GRABULJE: Ceca i Vesić očistili Beograd!

Stars -
Naš grad i naše ulice nisu deponije, moramo da se potrudimo da grad izgleda lepo, poput nekih gradova u Evropi, da bude čist, zelen i zdrav za život, rekla je pevačica

Svetlana Ceca Ražnatović čistila Beograd!

Naime, danas je u akciji čišćenja Ulice Borivoja Stevanovića sa građanima opštine Voždovac učestvovala i folk diva Svetlana Ceca Ražnatović, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesić i predsednikom opštine Voždovac Aleksandar Savići. Akciji čišćenja su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, članica Gradskog veća Tanja Popović, sekretar Skupštine grada Sonja Podunavac i šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Jovičić.

Pevačica je istakla da je važno grad održavati čistim i apelovala na sugrađane da učestvuju u akciji čišćenja."Kada se udružimo i kada nešto hoćemo, nije teško. Prioritetni zadatak nam je da očistimo i sredimo naš grad, ali i probudimo svest da moramo da živimo u zdravijoj i čistijoj okolini. Naš grad i naše ulice nisu deponije, moramo da se potrudimo da grad izgleda lepo, poput nekih gradova u Evropi, da bude čist, zelen i zdrav za život", navela je ona.

Foto beograd.rs
Foto beograd.rs

"Sve deponije koje čistimo, koje smo prošle godine čistili, a koje ćemo i sledeće godine uređivati, nažalost, stvaramo sami. Moramo da podignemo društvenu svest o tome da se deponije ne stvaraju, da se đubre ne baca. April je mesec kada se održavaju Dani Beograda, a u aprilu uvek čistimo grad i veoma je važno da u tome svi damo doprinos. Do sada je u akciji učestvovalo više od 2.000 volontera, a ima i veoma dobrih primera da se ljudi sami organizuju. Pozivam sve skupštine stanara da se, ako imaju takve akcije, obrate „Beokom servisu”, jer ćemo im pružiti pomoć kako bismo zajednički uredili grad. Verujem da će ovakve akcije doprineti da deponija bude manje i da svu energiju usmerimo ka ekologiji", istakao je Vesić.

Leontina Vukomanović rekla je da se i ove godine čisti Beograd kada su Dani Beograda i takođe apelovala na sugrađane da vode računa o čistoći stalno, a ne samo kada dođe do problema. Ona je zahvalila gradskom menadžeru i gradonačelniku koji su, kako je navela, pokrenuli ljude u ovoj velikoj akciji.

Foto beograd.rs
Foto beograd.rs

(beograd.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track