ISPOVEST PINKOVE ZVEZDE: Kako sam izgubila 50 kilograma posle infarkta u 20. godini
Foto: Fejsbuk

Gojazna od malih nogu

ISPOVEST PINKOVE ZVEZDE: Kako sam izgubila 50 kilograma posle infarkta u 20. godini

Stars -
Živela sam u nekom svom svetu u kojem sam sama sebi bila najlepša. Nikada neću zaboraviti 10. oktobar 2012. godine, kada sam konačno shvatila da imam problem, rekla je pevačica

Nevena Mirčić (23) iz Aleksinca trenutno je u drugom krugu "Pinkovih zvezdi". Za Srbiju Danas otvorila je dušu i progovorila o svom problemu sa težinom, zbog kojeg je u 20. godini doživela srčani udar. Sada se oseća preporođeno.

Nevena kaže da je od malih nogu bila gojazna i da nije razmišljala da bi to mogao biti problem u daljem životu.

"Živela sam u nekom svom svetu u kojem sam sama sebi bila najlepša. Nikada neću zaboraviti 10. oktobar 2012. godine, kada sam konačno shvatila da imam problem. Bila sam na nekom rođendanu na kojem je, kao po običaju, bilo dosta hrane i pića. Meni to nije bilo dovoljno, jer moj organizam nije mogao da se zasiti tako lako. Kada sam došla kući, što je najgore, krenula sam da se prejedam da bih posle krenula na spavanje", kaže Nevena Mirčić.

Nevena je uskoro posle toga počela teško da diše, srce joj je ubrzano lupalo, a zatim je pala u nesvest. Hitno je prebačena kod interniste koji je ustanovio da je imala blaži infarkt u 20. godini.

Lekari su joj rekli da joj je život u opasnosti i da bi trebalo da povede računa o ishrani, jer ishod može da bude smrtonosan.

"Od tog dana je došlo do velike promene u mom životu. Počela sam tako što nisam večerala nekih 6, 7 meseci. Onda sam krenula na ples, pa na glumu i pevanje u gradskom horu. Tu se moj život promenio za 180 stepeni", govori Nevena za portal Srbija Danas.

Ona je počela da gubi kilograme i napominje da nije koristila nijednu aktuelnu dijetu. Trud se na kraju isplatio: posle dve i po godine izgubila je fantastičnih 50 kilograma.

Bolje fizička forma joj je pružila i više samopouzdanja, pa je skupila hrabrost da se pojavi u javnosti."Imam veliku podršku ljudi oko sebe i sada mogu da kažem da živim normalno, bez problema koji su mi ugrožavali život. Radim posao koji volim, a to je pevanje. Izlazak u javnost mi pomaže da izgradim sebe kao ličnost i da budem kvalitetan muzičar, naravno", zaključuje Nevena Mirčić.

http://www.youtube.com/watch?v=nxPFIR7VpzM

(Srbija Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track