Ivan Bosiljčić: Želim da igram kod Mihalkova
Foto: Dragan Kadić

Rusija se otvara za glumce iz Srbije

Ivan Bosiljčić: Želim da igram kod Mihalkova

Stars -
Veliki proboj u tamošnjoj kinematografiji napravio je Miloš Biković, u Moskvi trenutno snima Nebojša Dugalić, a uloga se smeši i „ranjenom orlu“

Nakon uspeha koji je postigao Miloš Biković u Rusiji, njihova kinematografija otvara vrata mnogim umetnicima iz Srbije.U Moskvi trenutno snima TV seriju Nebojša Dugalić, a na putu da to urade su Ivan Bosiljčić i Nina Janković.Bosiljčić, koga smo sreli na beogradskoj premijeri istorijskog spektakla „Bitka za Sevastopolj“, otkrio je da bi u budućnosti voleo da radi s Nikitom Mihalkovom.

Daleko dogurali- Ruski dobro govorim i zasad nisam imao priliku da snimam u Rusiju. Postoji mogućnost da se i kod mene desi nešto na tom planu. Ipak, ne bih ništa da kažem unapred da ne zvučim pretenciozno. Mihalkov je svakom glumcu želja - kaže Bosiljčić i dodaje:- Nebojša Dugalić trenutno snima televizijsku seriju u Moskvi. Mediji nemaju dovoljno reči ni mesta da objasne Bikovićev uspeh. Jedno vreme nisam uopšte pratio ruski film i veoma sam iznenađen dokle je njihova produkcija stigla. Miloš je rekao jednu izvrsnu stvar - da je ruski film uzeo najbolje od Holivuda s nekim istočnim idejama. Mnogo mi se sviđa kako neguju hrišćanske ideje i nacionalnu istoriju.Bosiljčiću se veoma dopala „Bitka za Sevastopolj“, čije je prikazivanje pratio u društvu Nevene Božović i Ivana Zablaćanskog.Filmski spektakl- Film mnogo liči na najbolje ratne spektakle jugoslovenske kinematografije, samo što je urađen tehnologijom našeg doba. Iako na svakih 20 sekundi gine po jedan čovek, ovo je priča o snazi života i ljubavi. Vrlo zanimljivo je da sva ratna zbivanja posmatramo iz ugla snajperiste i žene heroja Sovjetskog Saveza Ljudmile Pavličenko.„Bitku za Sevastopolj“ su pogledali i Sergej Trifunović, Nenad Jezdić i fudbaler Nenad Kovačević.

Nina JankovićUMALO DA GLUMIM BIKOVIĆEVU DEVOJKUU jednom ruskom filmu umalo nije zaigrala i Nina Janković.- Ruski jezik sam počela da učim tek na akademiji. Ne mogu da kažem da ga dobro govorim. Imala sam kastinge u Rusiji. Biković i ja smo kao par čak ušli u najuži izbor, ali su na kraju odabrali Ruse - otkrila je Nina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja