KRAJ SEZONE JAHTING PROSTITUCIJE: Evo gde stižu starlete posle leta!
Foto: Printscreen CdM

Nove lokacije

KRAJ SEZONE JAHTING PROSTITUCIJE: Evo gde stižu starlete posle leta!

Stars -
Učestale akcije razbijanja lanaca prostitucije u Crnoj Gori i kraj turističke sezone preseliće elitne prostitutke u Beograd i njegove hotele

Poslednji slučaj hapšenja Kotoranke Željke Rolović ponovo je pokazao koliko je elitna prostitucija prisutna u turističkim centrima Crnogorskog primorja.

Rolovićeva je svom “osoblju” nalazila klijente u primorskim mestima, ali i na jahtama i ostalim luksuznim plovilima usidrenim u Kotoru, Budvi, Porto Montenegru u Tivtu... Prema fotografijama skupe odeće, moćnih automobila i luksuznih destinacija, Rolovićeva je bila uspešna u poslu kojim se bavila.

Jahte Jahting prostitucija cveta tokom letnje sezone i poslednjih godina je, osim u Budvi, smeštena i u Tivtu. Za velike žurke koje bogati vlasnici jahti priređuju devojke dobijaju od nekoliko desetina do preko 500 evra - po satu. Kao masku prostitutke iz Srbije koriste privremene poslove hostesa, go-go igračica, konobarica. Jahting prostitucija posebno je privlačna makroima jer se identitet klijenata i prostitutki na taj način najbolje štiti. S druge strane, novac kojim raspolažu vlasnici luksuznih plovila često je kišobran koji ih štiti od krivičnog gonjena.

Hoteli Ipak, jahting prostitucija ima svoje godišnje cikluse, pa njena aktivnost već u septembru opada. Tada se elitna prostitucija seli u velike gradove, pre svega u Beograd, odnosno u luksuzne hotele u srpskoj prestonici. Prema policijskim podacima, cene za sat vremena druženja nešto su niže nego na jahtama, ali ipak dosežu i do 300 evra po satu. Prostitutke su često, ali ne i isključivo, osobe poznate javnosti - manekenke, modeli, pevačice. Novac i luksuz koji privremeno dobijaju prostitutkama ulazi pod kožu, a pod kožu im često ulazi i droga koja je uobičajeni pratilac prostitucije.

Makroi Lanci elitne prostitucije funkcionišu u strogoj tajnosti, a za kontakt sa devojkama neophodna je preporuka. Zbog toga je za ubiranje ozbiljnijeg prihoda uloga makroa u elitnoj prostituciji značajna. Da bi prihode i rashode držali pod kontrolom, makroi moraju da budu pravi preduzetnici. Slučaj Šapčanina Mihajla M, koji je uhapšen krajem 2014. godine zbog posredovanja u prostituciji, otkriva mnogo o ovom poslu. Među klijentima koji su koristili usluge 20 njegovih devojaka bili su direktori firmi, sportisti, stranci koji rade u Beogradu.

Sirotište ih spojilo Željka i SorajaPrijateljstvo madam Željke Rolović i poznate srpske starlete Soraje Vučelić, po svemu sudeći, započeto je u Domu za nezbrinutu decu “Mladost” u Bijeloj. Naime, Željka i njen brat su se u domu našli sa 14, odnosno 11 godina, otprilike 1992. Smešteni su u prihvatilištu pošto im je otac ubio majku i babu. U to vreme je i Soraja proživljavala svoju porodičnu dramu jer ju je majka ostavila u istom domu.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track