Marina Kotevski: Kad pomislim da ćemo prvu godišnjicu proslaviti s bebom, to me čini veoma srećnom
Foto: Luka Šarac

Ne skida osmeh sa lica

Marina Kotevski: Kad pomislim da ćemo prvu godišnjicu proslaviti s bebom, to me čini veoma srećnom

Stars -

Atraktivna voditeljka Marina Kotevski, koja uskoro ulazi u osmi mesec trudnoće, uživa u svakom danu blagoslovenog stanja i s nestrpljenjem očekuje proleće kada će ona i njen suprug Aleksandar Mandić postati roditelji naslednika koji će im biti najlepši poklon za godišnjicu braka.

Voditeljka emisije Venčanje od A do Da Marina Kotevski (31) i njen suprug, sportski menadžer Aleksandar Mandić (34), pripremaju se za najvažniji događaj u njihovim životima – dan kada će postati roditelji. Marina je na pragu osmog meseca trudnoće, a budući da je sve vreme veoma aktivna na poslovnom polju, tek nedavno saznalo se da je u drugom stanju.

"Da ćemo moj suprug i ja postati roditelji, odavno znaju naši dragi i bliski ljudi, s kojima smo podelili radosnu vest nedugo nakon što smo i sami saznali. Od kolega iz medija to, očigledno, niko nije primetio, što i ne čudi jer sam ja sve vreme radila, a nisam mnogo dobila na kilaži. Pustila sam da vreme učini svoje, kao što je i bilo", s osmehom na licu počinje priču buduća mama i otkriva kako se osećala kada je saznala da je u drugom stanju.

"I pre nego što smo se venčali, Aca i ja razgovarali smo o tome kako želimo da se ostvarimo kao roditelji. Bio je to logičan sledeći korak u našem odnosu, ali kao što imam običaj da kažem, takve stvari se ne planiraju. U tom smislu, jesmo se iznenadili, ali oboje smo bili presrećni kada smo saznali. U trenutku kada shvatite da ćete postati roditelj, bude vam jasno da će se neke stvari promeniti, ali to me ne plaši. Tokom trudnoće uvidela sam da je sada zaista pravo vreme da se ostvarim kao majka i iz dana u dan, kako vreme odmiče, sve sam srećnija i svesnija toga da će naša porodica postati bogatija za jedno dete. Aca se najviše obradovao kada je saznao da ćemo postati roditelji. U trenutku kada sam dobila konačnu potvrdu da sam u drugom stanju, bili smo zajedno. Samo sam stala pred njega, klimnula glavom i počela da se smejem, na šta je on skočio od sreće, počeo da me grli i ljubi. Zaista je presrećan, veoma je brižan, nežan i sigurna sam da će se odlično snaći u novoj ulozi. Naravno, naše porodice sa istom radošću primile su lepu vest, pružajući nam maksimalnu podršku", ističe Marina koja odlično podnosi drugo stanje i uživa u svakom danu.

"Posle prvih nekoliko meseci, kad sam imala blage mučnine i pad energije, sve se, uslovno rečeno, vratilo u normalu. Hvala Bogu, moja trudnoća protiče bez ikakvih problema, pa mogu da kažem da sve podnosim veoma dobro. Ništa značajno nije se promenilo ni u pogledu nekih životnih navika, ishrane, sna… S obzirom na to da već nekoliko godina idem na jogu, nastavila sam i sa tom aktivnošću i moram priznati da mi veoma prija. Naravno, zna se koje vežbe smem da radim. Apetit mi se nije značajno povećao, samo pratim savete doktorke", kaže voditeljka koja ni u osmom mesecu nije usporila tempo pa je i dalje i te kako aktivna na poslu."Za sebe kažem da sam hiperaktivna osoba i najteže mi pada kada treba da se odmaram. Donekle zavidim trudnicama koje da uživaju ležeći kod kuće, odmarajući se i opuštajući, jer ja funkcionišem nekim svojim, manje-više uobičajenim tempom. Ali, ne bih tako radila da mi to ne prija i da mi telo i zdravstveno stanje ne dozvoljavaju. I dalje radim emisiju Venčanje od A do DA, a kada to bude potrebno, sestra Marijana zameniće me u ulozi voditeljke", priča Marina i otkriva kako se osećala kada je saznala da će postati mama jednog dečaka.

"Ne znam da li je to intuicija ili samo moja ogromna želja, ali ja uopšte nisam bila iznenađena kada nam je lekarka potvrdila ono što sam priželjkivala – da nosim dečaka. Ne umem tačno da objasnim kako i zbog čega, ali bila sam sigurna da je bebac muškog pola. Naravno, ne bih se razočarala ni da je drugačije. Dok još nismo to saznali, razmišljajući o imenima, uvek smo govorili o onim muškim. Imamo ime koje nam je favorit, ali daćemo sebi još vremena, pre nego što konačno odlučimo. Porođaj očekujem s dolaskom proleća, krajem marta ili početkom aprila. Sve ovo vreme, od dana kada sam ostala trudna, nastojim da se preterano ne opterećujem nekim suvišnim informacijama, upravo zato da se ne bih bespotrebno plašila. O porođaju razmišljam kao o prirodnom i prelepom činu, vrednom svog tog bola, kroz koji su tolike žene prošle. Verujem da će, kao i do sada, i tog dana sve proći u najboljem redu", nada se voditeljka i dodaje da u trudnoći isključivo sluša svoj organizam i savete doktorke.

"Ne volim naširoko da raspredam o tome jer za mene trudnoća je veoma intimno stanje, kroz koje svaka žena prolazi na sebi svojstven način, noseći se sa svim onim što drugo stanje podrazumeva. O iskustvima i onome što je preda mnom, pričam prvenstveno s najbližima, čije savete rado slušam. Ono što mi kaže lekarka koja vodi moju trudnoću, za mene je najvažnije, a osim toga, osluškujem svoj organizam. Kao promoter jedne kompanije, donela sam odluku da njima poverim deponovanje matičnih ćelija. To je nešto što smatram veoma važnim i odgovornim činom u današnje vreme, kada zahvaljujući nauci i medicini možemo da mislimo o budućnosti naše dece. Svim ženama i budućim roditeljima preporučujem da o tome razmisle", savetuje voditeljka koja je i u trudnoći uspela da zadrži savršenu figuru, pa je verovatno i to jedan od razloga što mnogi nisu ni primetili da čeka bebu. "Poslednji put kada sam se izmerila, pre par nedelja, imala sam sedam kilograma više u odnosu na prvobitnu kilažu, a verujem da sam u međuvremenu nabacila još malo. Smatram da su kilogrami koje dobijete u trudnoći lako rešiva stvar, koliko god da se ugojite. Na moje veliko iznenađenje, s obzirom na to da sam veliki ljubitelj hrane a naročito slatkiša, ne primećujem da mi je apetit mnogo veći. Samo tokom prva tri meseca imala sam izraženiju potrebu za pikantnom i slanom hranom, a posle se sve vratilo u normalu", ističe Marina koja u maju ove godine slavi i prvu godišnjicu braka sa suprugom, a već sada raduje se tom danu jer će njihova porodica biti bogatija za novog člana.

"Sada kad pomislim da ćemo našu prvu godišnjicu proslaviti s bebom, to me čini veoma srećnom. Ni sama nisam znala da će se to tako brzo desiti i kako ćemo već u prvoj godini braka dobiti naslednika. S jedne strane, Aca i ja uverili smo se da brak ne menja mnogo toga u svakodnevici dvoje ljudi koji se dobro poznaju kao mi. Zajedno smo pet i po godina i za to vreme prošli smo dosta toga, uvek podržavajući jedno drugo. Nijedan dan nismo proveli ljuti, u svađi ili da se nismo čuli. S druge strane, mišljenja sam da brak predstavlja važnu zajednicu koja čvršće vezuje ljude i, na neki način, produbljuje njihov odnos, takvo je moje iskustvo. S nestrpljenjem iščekujem da vidim šta će nam godine doneti", završava gospođa Mandić.

Piše: Milica PrelevićSa sajta Story.rs pročitajte i:

Katarina Šišmanović: Lepota jednostavnosti (FOTO)

Ovo nije takmičenje u veličini stomaka: Marija svakog časa očekuje porođaj,a Nataša PRVI PUT pokazala trudnički stomačić (FOTO)

Sonja i Aleksandar Vuksanović: Ponovo smo srećni

Nikola Rađen o trenutku koji će pamtiti ceo život: Moje tri devojke smislile su originalan način da me iznenade (FOTO)Misteriozni vitez mračne prošlosti: Entoni Hopkins - čovek koji je padao, ustajao i vinuo se u zvezde (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track