MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Na Cecinu pesmu treba staviti znak upozorenja!
Foto: KURIR

Bezbednost

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Na Cecinu pesmu treba staviti znak upozorenja!

Stars -
Treba napisati da pesma nije po zakonu bezbednosti saobraćaja i da ugrožava život ljudi, rekla je ministarka Mihajlović

Ministarka Zorana Mihajlović, koja učestvuje u raspravi o bezbednosti mladih u saobraćaju, rekla da na sve spotove naših estradnih umetnika koji govore o brzoj vožnji, nepoštovanju saobraćajnih propisa i slično, treba staviti znak upozorenja.

Voditeljka Olivera Kovačević zapitala da li će emiteri biti kažnjeni ako puste Cecinu pesmu "Crveno", Ivana Gavrilovića pesmu "200 na sat" ili neku sa sličnom porukom.

"Neće biti kažnjeni, ali treba staviti upozorenje. Treba napisati da pesma nije po zakonu bezbednosti saobraćaja i da ugrožava život ljudi", rekla je ministarka Mihajlović u emisiji "Da možda ne".

Damir Okanović, direktor za bezbednost saobraćaja, rekao je da zajedničkim snagama sa medijima mogu da se postignu rezultati kako bi zakon bio što bolji.

Diskustovalo se i o tome da li policija reaguje kada u medijima pročita da poznate ličnosti prolaze kroz crveno svetlo, kao i na spotove koje plasiraju. Svi su se složili da scene koje se mogu videti u spotovima naših estradnih ličnosti, kao što su ulazak u auto sa alkoholom u ruci treba zabraniti.

http://www.youtube.com/watch?v=DuFYCTdWqzY

(EPK)

http://youtu.be/aRuu4LwMgjw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja