MIROSLAV ILIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ja sam stari saboraš, u Guči sam bio mnogo pre estradnih njonja!
Foto: Printskrin

Slavuj iz Mrčajevca

MIROSLAV ILIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ja sam stari saboraš, u Guči sam bio mnogo pre estradnih njonja!

Stars -

Koncertima Miroslava Ilića i Severine Kojić zatvoren je 56. Sabor trubača u Guči. Iako je Severinin nastup danima izazivao loše komentare, ona je koncert održala, doduše sa manje publike nego što se očekivalo.

Nakon srpske snajke, slavuj iz Mrčajevaca majstorski je održao koncert i publiku svojim pesmama digao na noge.

"Samo magarac može da uvrti u glavu da ga svi vole. Ja sam zadovoljan koliko me vole. Ja sam stari saboraš, dolazio sam ovamo i dok se nisu pojavljivale ove estradne njonje, da tako kažem", priča Miroslav, koji je na Sabor dolazio sa ocem Životom, koji je preminuo u oktorbu prošle godine.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

"Ja sam nepuna dva meseca posle njegove smrti imao koncerte u Centru "Sava" i posvetio sam ih njemu. Idem dalje, on ne bi voleo da posustanem", kaže Ilić, a na pitanje kako mu se ove godine dopada Sabor u Guči, kaže:

"Mogu da kažem da sam ja malo konzervativan… Lepe godine imam. Prvi put sam bio na Saboru pre 50 godina. Vidim da se lome koplja. Mora Sabor da prati i šta se dešava civilizacijski… U poslednjih pet, šest godina je hodao po žiletu i mogao je da se pretvori u nešto što ne bih voleo. Ove godine su našli pravu formu, da nije sve u vezi sa trubom, ali truba mora da bude u centru pažnje. Ove godine su to uspeli".

Iako se mnogo spekulisalo o Severininom koncertu, Miroslav za nju ima samo reči hvale.

"Nije prvi put da slušam Severinu. Radio sam sa Severinom. Možete da volite ili ne volite to što ona radi, ali ona je profesionalac kakav se retko sreće", kaže pevač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track