MITAR MIRIĆ UTAJIO POREZ: Ne može mu niko ništa!
Foto: Dragan Kadić

Pokušao da sakrije imovinu

MITAR MIRIĆ UTAJIO POREZ: Ne može mu niko ništa!

Stars -
Folker tokom ispitivanja o poreklu svojine u Poreskoj upravi nije prijavio nekretninu koju je inspekcija naknadno otkrila, zbog čega će morati da snosi posledice

Iako se ove godine cela estrada našla na udaru Poreske uprave, izgleda da bi prvi mogao da padne Mitar Mirić, jer mu je tokom poreske provere pronađena neprijavljena nekretnina, otkriva Kurir.Iako se pevač proslavio pevajući „ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“, uskoro bi stvarnost mogla da ga demantuje i uveri da se ta parola menja ukoliko ne postupa u skladu sa zakonom.Uhvatili ga u lažiNaime, kako je Mirić pokušao da sakrije šta je sve stekao tokom karijere i u poslednjih godinu dana, inspekcija je dobro istražila poreklo njegove imovine i utvrdila da je nešto ipak utajio.- Tokom češljanja estradnih ličnosti poreznici su Mitru pronašli nekretninu koju je pokušavao da sakrije. Folker je nekoliko sati proveo na razgovoru sa inspektorima, pravdajući se kako živi kao sav normalan svet jer ne zarađuje kao nekad. Međutim, nije mogao da ih prevari. Kad su pregledali celokupnu dokumentaciju, nešto im je u svemu tome bilo sumnjivo, pa su krenuli da istražuju dalje, dok nisu došli do rezultata - otkriva naš izvor i dodaje da Mirić često peva na privatnim proslavama, gde zarađuje dobar bakšiš, koji ne podleže proveri. Čak se i folker jednom prilikom javno hvalio da je prebukiran i da ne zna šta će od tolikog novca.Pozvali smo Mitra, koji se posle našeg pitanja zbunio i počeo da muca.- U Nemačkoj sam. Šta vam treba sad?! Ma, nije to tako, nemojte to. Spavam, stvarno spavam - rekao je pevač i prekinuo vezu.Kad smo ga posle sat vremena ponovo pozvali, setio se da kaže kako je poreznicima zaboravio da prijavi porodičnu kuću u Bosni.Ne seća se- Ma, spavam, bre, ženo, nemam ništa. Lepo ti kažem da nemam pojma. Pazi, imam s bratom kuću u Bosni, ali ja sam rođen tamo. Možda sam to zaboravio da prijavim, a sad me izvini jer sam radio do pet ujutru i moram da spavam. Sad nisam koncentrisan - pravdao se Mirić.Kontaktirali smo s PR službom Poreske uprave, ali su nam oni rekli da dostavimo pitanja mejlom, što smo i učinili, ali odgovor do zaključenja broja nismo dobili.

Niko nije pošteđenI POPOVIĆ BIO NA UDARU POREZNIKAPoreznici su od januara prečešljavali celu estradu, a pošteđene nisu ostale ni najjače produkcijske kuće. Tako je inspekcija nenajavljeno upala u „Grand“, gde je na licu mesta pregledala celokupnu dokumentaciju i oduzimala tehnička sredstva. Najveći udar pretrpeo je direktor Saša Popović, koji je naknadno saslušavan.Na razgovor u Poresku odlazili su i Zdravko Čolić, Nataša Bekvalac, Zorica Brunclik, Vesna Zmijanac, Đole Đogani, Goca Tržan, Vera Matović i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track