NAROD USTAO PROTIV PEVAČA: Ne damo vam pare!

Neće više da plaćaju skupe vašare

NAROD USTAO PROTIV PEVAČA: Ne damo vam pare!

Stars -
Zrenjanin, Novi Bečej i Smederevo angažovali brojne zvezde da pevaju na manifestacijama, a višemilionske honorare im isplatili iz budžeta, koji se puni novcem građana

Manifestacije Dani piva, Velikogospojinski dani i Smederevska jesen olakšaće kasu Zrenjanina, Novog Bečeja i Smedereva za više od 86 miliona dinara.Gradovi koji su zaduženi i u kreditima do guše potrošiće za nastupe velikih muzičkih zvezda, kao što su Severina, Lepa Brena, Svetlana Ceca Ražnatović, Hari Mata Hari, Željko Joksimović, Zdravko Čolić, i na ostale troškove velike količine novca iz budžeta kojim bi mogli da reše mnoge svoje probleme. Upravo iz tog razloga građani se bune što se pare koje se skupljaju naplatom raznih dažbina troše na pesmu i veselje, a ne na ozbiljnije stvari. Naime, od novca koji se iz godinu u godinu troši na gradske manifestacije posle kojih pevačke zvezde zadovoljno trljaju ruke, mogu da se daju radnicima bolje plate, da se pomogne bolnicama, obdaništima ili školama.

Dani pivaZRENJANIN CECI, ŽELJKU I ZVONKU BOGDANU DAJE 21,6 MILIONA DINARAZrenjanin je ove godine za Dane piva, koji će biti održani od 26. do 30. avgusta angažovao Cecu, Željka Joksimovića, Zvonka Bogdana, Amadeus bend i Kerber i na njih potrošio 21,6 miliona dinara.Iz PR službe grada naveli su da je novac većim delom obezbeđen od sponzora i izdavanja štandova. Narod je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog trošenja para na pevače, ali i zbog odluke da svi oni budu angažovani preko jedne agencije iz Beograda, i to u direktnom pregovaračkom postupku, bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda. Gradonačelnik Čedomir Janjić na primedbe da je novac mogao da bude pametnije upotrebljen, odgovara da su izvođači po želji građana.

Smederevska jesenSMEDEREVO ZA ČOLU I MIROSLAVA SPREMA 25 MILIONA DINARASmederevska jesen je manifestacija koja traje dva meseca. Ove godine se održava od 23. avgusta do 21. oktobra, a centralna dešavanja su od 3. do 6. septembra. Čelnici grada još uvek nisu objavili zvanične podatke o troškovima, ali se očekuje da će se izdvojiti oko 25 miliona, koliko je potrošeno i ranijih godina. Za ovu manifestaciju najavljeni su koncerti Zdravka Čolića, Miroslava Ilića, Zorice Brunclik i Ivane Jordan.

Velikogospojinski daniNOVI BEČEJ POTROŠIO 40 MILIONA DINARA NA SEVE, BRENU I HARIJANa zasedanju Skupštine Novog Bečeja juče se digla frka što se i džepa građana za Gospojinu, koja se održava od 27. do 30. avgusta, dodatno izdvaja još 5.000.000 dinara, te će se na ovu manifestaciju ukupno potrošiti čak 40.000.000. Za te pare nezaposleni u opštini Novi Bečej mogli su u narednih deset godina da primaju minimalac, sa svim doprinosima.Organizatori su rekli da su pevači smanjili svoje honorare, a gradonačelnik Saša Šućurović kaže: Za sve manifestacije koje su od značaja u opštini odvojeno je 15 miliona dinara. Od toga je već potrošeno tri i po na seoske slave. Sve ostalo od čega se finansira Gospojina su sponzori i sredstva koja se ostvare iz sopstvenih prihoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track