BOJANA NE ŽIVI S MUŽEM: Udala se za Branislava, a spava kod Stojketa!
Foto: Damir Dervišagić

Čuva stan

BOJANA NE ŽIVI S MUŽEM: Udala se za Branislava, a spava kod Stojketa!

Stars -
Rajićeva se nije preselila kod Branislava Ðurđevića jer strahuje da bi joj Vladimir Stojković oduzeo nekretninu koju je posle razvoda dobila od njega na korišćenje

Bojana Rajić ne živi s mužem Branislavom Đurđevićem jer bi mogla da izgubi stan koji je posle razvoda od Vladimira Stojkovića dobila na doživotno korišćenje.Kako upućeni tvrde, golman bi, ukoliko Bojana neko vreme ne bi koristila nekretninu, legitimno mogao da joj je oduzme. Tako se Rajićeva našla u nebranom grožđu, budući da joj se ne gubi stambeni prostor od sto kvadrata u samom centru Beograda.

Jedna od Đurđevićevih kuća... Nekretnina na Košutnjaku
Jedna od Đurđevićevih kuća... Nekretnina na Košutnjaku

Branislav ima dve kućeIako njen muž ima dve kuće - jednu na Bežanijskoj kosi, u kojoj su se venčali, a drugu u Diplomatskom naselju na Košutnjaku, ona želi da taj stan zadrži. Inače, tokom brakorazvodne parnice Bojana je stekla pravo plodouživanja, što znači da stan koji je na Stojketovo ime zbog njihovog sina Lava može doživotno da koristi, ali nema pravo vlasništva.Dobro obavešten izvor navodi da će Bojana sigurno do porođaja, do kojeg ima još tri meseca, ostati u nekretnini u koju se uselila nakon razvoda. Tek kada beba dođe na svet, ona će odlučiti da li će konačno započeti zajednički život s mužem.

Ovde Bojana živi... Stan u centru Beograda
Ovde Bojana živi... Stan u centru Beograda

Presudne tri godineNaša saznanja potvrdio nam je i advokat Zoran Prosić.- To što je Bojana dobila od Vladimira stan na korišćenje pravničkim rečnikom zove se plodouživanje. Njegov prestanak može biti moguć usled nevršenja ovog prava od strane plodouživaoca, a to je ukoliko on duže vreme, tačnije tri godine, ne koristi svoje pravo (ne živi u kući ili stanu na koje ima plodouživanje). Vlasnik u tom slučaju ima pravo da zahteva da se sudskom odlukom utvrdi prestanak plodouživanja - objašnjava advokat.U želji da čujemo razloge zbog kojih se još nije preselila kod supruga, pozvali smo Bojanu, ali nije se javljala na telefon, dok je Stojković bio nedostupan.

Slučaj bravaSTOJKE TUŽIO BOJANUVladimir Stojković podneo je tužbu protiv Bojane jer je promenila bravu na vratima stana u kojem živi s njihovim sinom Lavom, a koji joj je posle razvoda ustupio na doživotno korišćenje. On smatra da mora da ima ključ od nekretnine koja se vodi na njegovo ime. Rajićeva je promenila bravu jer želi da ima svoj mir. Inače, posle razvoda sve nekretnine su pripale golmanu. Bojana se odrekla i kuće na Dedinju, koju je prepisala na bivšeg supruga. Zauzvrat je dobila da doživotno koristi stan u kojem trenutno živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track