PLAGIJAT NA EVROVIZIJI Zlata Petrović: Izraelci su mi ukrali pesmu!
Foto: Dami5r Dervisagic

Čula svoju melodiju

PLAGIJAT NA EVROVIZIJI Zlata Petrović: Izraelci su mi ukrali pesmu!

Stars -
Drago mi je što im se pesma „Mirišeš na nju“ svidela. Oni su maznuli hit, ali krademo i mi. Želim da im pesma bude popularna kao moja, kaže Petrovićeva

Predstavnici Izraela na ovogodišnjoj Evroviziji u Beču otpevali su pesmu koja neodoljivo podseća na veliki hit Zlate Petrović „Mirišeš na nju“.Pesma „Zlatni dečak“, s kojom je ekipa Izraela zauzela deveto mesto, ima gotovo identičan refren kao narodnjak koji je Zlata otpevala još 2001. Nadav Gueđ i članovi njegovog tima verovatno nisu mislili da će njihov plagijat biti otkriven, ali članovima crnogorskog i srpskog tima u Beču nije uspela da promakne sličnost između ove dve pesme.

Zlata nije ljuta na Izraelce što su joj ukrali deo pesme i poželela im je mnogo sreće- I mi krademo od njih, pa šta. Drago mi je što im se pesma svidela. Ukrali su hit. Želim im da im pesma bude popularna kao moja. Ukoliko mog kompozitora Milana Vasića zanima, neka se bavi zaštitom svojih autorskih prava, što se mene tiče, mogu da kradu. Ja ih neću tužiti. Slatka im je pesma i zaista liči na moju - kaže Zlata.Do komentara autora pesme „Mirišeš na nju“ nismo uspeli da dođemo jer ne živi u Srbiji.Ovo nije prvi put da se na Evroviziji pojavljuju pesme koje neodoljivo podsećaju na naše numere. Pre nekoliko godina predstavnici Albanije pokrali su Bajagu. Adrijan Lulgjuraj i Bledar Sejko izveli su pesmu „Identitet“, koja podseća na „Plavi safir“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track