PO STAROM SRPSKOM OBIČAJU: Đokovići za prvenca Stefana spremili zlatni dukat!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Kovanica od suvog zlata

PO STAROM SRPSKOM OBIČAJU: Đokovići za prvenca Stefana spremili zlatni dukat!

Stars -
Kovanica je izrađena od žutog zlata i velike je materijalne vrednosti, a na njoj su ugravirani tradicionalni motivi, ali i Stefanov datum rođenja

Srđan i Dijana Đoković spremili su dukat od čistog zlata kojim će darovati svog prvog unuka Stefana. Ponosni Đokovići sa suzama radosnicama dočekali su vest o rođenju Novakovog naslednika i tim povodom pripremili su darove kojim će okititi unuka. Kovanica je izrađena od žutog zlata i velike je materijalne vrednosti, a na njoj su ugravirani tradicionalni motivi.

Dijana je u najstarijoj gradskoj juvelirnici kupila dukat od čistog zlata specijalno pravljen za Stefanovo rođenje, a čija težina dostiže trideset grama. Na njemu su ugravirani tradicionalni motivi, ali i Stefanov datum rođenja.Kovanica je izrađena od žutog zlata i velike je materijalne vrednosti. Baba i deda, inače, nisu štedeli na darovima jer je rođenje unuka Stefana za njih najsrećniji dan pošto su dobili svoja tri sina - Novaka, Đorđa i Marka. Pored ove zlatne kovanice za najmlađeg Đokovića baba i deda pripremili su odelca, ali i kompletnu opremu za bebe", rekao je dobro obavešten izvor.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Srđan i Dijana su za prvi dar izabrali dukat upravo zato što je to najtradicionalniji srpski običaj i što upravo dukatom daruju novorođenčad na Kosovu, odakle su oni. Inače, zlatnik nalikuje onom koji je Nole dobio kada se rodio, a koji Dijana i danas čuva.

Ne treba da nas čudi što su Novakovi roditelji izabrali baš dukat za prvi dar, jer po starom srpskom verovanju kada bebu okitite zlatom po rođenju biće bogata tokom života. Upravo grad Beograd daruje zlatnim dukatom svu decu rođenu prvog dana u godini.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track