Poznati praznik slave uz narodne običaje: Kako to rade Goca, Ognjen, Miroslav...

Praznuju u miru, sreći i blagostanju

Poznati praznik slave uz narodne običaje: Kako to rade Goca, Ognjen, Miroslav...

Stars -
Mnoge poznate ličnosti praznike provode u svojim domovima u porodičnom okruženju poštujući običaje. Malo je onih koji su se odlučili da tog dana rade

Poznate ličnosti jedva su čekale božićne praznike kako bi u svom domu, u miru i sreći, bili sa najmilijima. Većina njih ne radi, već u porodičnom okruženju, poštujući običaje na Badnje veče, dočekuje najradosniji praznik - dan Hristovog rođenja.

Ujutru se lomi česnica i izvlači dukat, a onda se svi prepuštaju užitku u raznovrsnoj bogatoj trpezi, na kojoj se nađe svega - od predjela, supa, sarme, pečenja i kolača. Ipak, ima i onih koji ovakve trenutke žrtvuju zbog posla!

Goca Tržan: Kad svi uživaju, ja radimZa Božić radim u Danilovgradu, ali Badnje veče proslavljam u krugu porodice. Najžalije mi je to što kada svi uživaju, ja moram da mislim o poslu, ali šta da se radi. Badnji dan obeležavamo po običajima, Raša unosi badnjak, a Lena i ja se zabavljamo u kuhinji i pripremamo hranu.

Ognjen Amidžić: Razvalim se od božićne pečeniceDanijela i ja smo isplanirali da posetimo rodbinu za božićne praznike, pošto su nam to skoro jedini slobodni dani. Moja žena stvarno odlično kuva i sve mi se sviđa što spremi, ali ovoga puta smo odlučili da probamo česnicu koju spreme rođaci. Obožavam celu božićnu proceduru i trpezu, ali pečenica je pobedila jer se razvalim kad je jedem.

Goca Božinovska: Ja sam glavna kuvaricaMirko mi uvek za Badnji dan unosi badnjak, ali ove godine je malo zakasnio jer se vraćao sa Kopaonika. Na Badnji dan pripremim posnu hranu - pet salata, lignje, dimljenog šarana, prebranac, riblju čorbu, a za Božić ide sve po redu od supe, sarme do prasetine. Dolaze nam prijatelji i onda se svi okupimo za stolom i uživamo u svemu. Ovi dani u meni bude poseban osećaj.

Miroslav Ilić: Sa ocem idem po badnjakBožićne praznike provodim sa porodicom u svojim Mrčajevcima, gde smo stigli pre nekoliko dana. Svake godine na Badnji dan sa ocem idem po badnjak, pa tako i ove, a u pripremanju trpeze učestvujemo svi pomalo. Tu je glavna česnica, kojoj se svi radujemo. Ovih dana uživam i ne volim da me neko ometa u tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja