ŠEF HDZ PEVA NARODNJAKE USRED BEOGRADA I TVRDI: Ovu muziku sluša 95 odsto članova HDZ!

Veseljak

ŠEF HDZ PEVA NARODNJAKE USRED BEOGRADA I TVRDI: Ovu muziku sluša 95 odsto članova HDZ!

Stars -
Ivan Šokić podigao veliku buru u Hrvatskoj. Polovina odobrava ovaj gest, međutim jedan deo javnosti debelo mu je sve zamerio

'Ajmo, Beograd, Zagreb, Sarajevo, malo pravo, malo lijevo, mjesečina na Balkanu, već je vidim u svom stanu...' To su uvodni stihovi pesme 'Mjesečina' koju u turbo folk stilu izvode Ivan Šokić, Rade Lacković i Nihad Alibegović. Posledmke dvojica su profesionalni pevači, a Šokić je predsednik HDZ-a Bavarske.

Vest je podigla veliki buru u Hrvatskoj. Polovina odobrava ovaj gest i druženje, međutim jedan deo javnosti debelo je sve zamerio...- Šokić je političku karijeru počeo kao šef stranačkog ogranka u Minhenu, da bi u nedelju pobedio dvojicu protivkandidata i postao čelnik najsnažnije koordinacije HDZ-a u dijaspori. Jer, u Bavarskoj živi 64.000 Hrvata i većina ih podržava HDZ, piše Jutarnji list.

Šokić ima nekoliko diskoteka, uključujući i 'Die Klangwelt', najveći disko klub u Bavarskoj. U tim diskotekama redovno se priređuju veliki 'Balkan partiji' na kojima gostuju zvezde poput Lepe Brene, Cece Ražnatović, Mile Kitića, ali i Severine...Novi list pitao je Šokića kako njegova politička karijera funkcioniše paralelno s poslovnom:- U Minhenu sam 26 godina, a u HDZ sam uključen od osnivanja stranke. Pomagao sam Hrvatskoj za vreme rata, imam i priznanje Franje Tuđmana. Moje strančke kolege nikad nisu zamerile što u diskoteke dovodim izvođače narodne muzike, pa i sada imam podršku. Ne treba ljude suditi po vrsti muzike koju slušaju. U mojim diskotekama imamo i rokenrol večeri, a u pesmama Lepe Brene i ostalih koji nastupaju kod mene, nema nacionalizma niti mržnje, nego isključivo ljubavnih osećaja, tuge i veselja - objasnio je Šokić.

U zaključku je dodao da se ne srami što je odrastao uz Halida Bešlića i Lepu Brenu te da od takve muzike i danas živi. Što se pevanja tiče, to mu je isključivo hobi.- Siguran sam da narodnu muziku sluša barem 95 posto članova HDZ-a, ali to skrivaju, jer ta muzika u hrvatskoj javnosti ima negativne konotacije - zaključuje Šokić.

http://www.youtube.com/watch?v=aEN8_9F_g20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja