SESTRA MILKE CANIĆ NEUTEŠNA: Umrla mi je na rukama! Nikada nije želela da priča o BOLESTI!
Foto: Damir Dervišagić

Skrhkana bolom

SESTRA MILKE CANIĆ NEUTEŠNA: Umrla mi je na rukama! Nikada nije želela da priča o BOLESTI!

Stars -

Milka Canić, legenda kviza „Slagalica”, umrla je tiho, a do poslednjeg trenutka uz nju su bili sestra Ivona i deca, ćerka Katarina i sin Tomislav.

Milka je preminula u svom stanu na Vidikovcu, a sestra Ivona otkrila je da Milka do kraja nije želela da se preda u toj poslednjoj životnoj bici koju je vodila.U porodičnom domu Milke Canić, u stanu koji je dobila od Vojne gimnazije u kojoj je đake učila srpskom jeziku, svuda su razasute njene knjige i rukopisi. Sestra Ivona sa Milkinom decom priprema sahranu i priča o poslednjim danima koje su provele zajedno.

VODITELJKA NEUTEŠNA ZBOG MILKE CANIĆ Kraljice optimizma i nepresušne energije, vidimo se jednog dana

"Bilo je baš teško, ali se moja sestra nije predavala. Bila je svesna do poslednjeg trenutka, a onda je došlo vreme da ode. Bila sam u sobi sa njom kada je otišla na onaj svet. Umrla mi je na rukama... Hitna pomoć je bila tu, ali samo dvadesetak minuta nakon što su otišli, ona je zauvek sklopila oči", sa suzama govori Milkina sestra, koja je sa njom prolazila kroz sve bitke. Kako kaže, uvek su razgovarale o ćerki Katarini, sinu Tomislavu i unucima koje je neizmerno volela."Uglavnom smo pričale o porodici i unucima. Nismo imali druge teme osim onoga što je bilo samo naše", kaže Ivona i dodaje da je Milka emisije pripremala iz bolničkog kreveta.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"Radila je od kuće stalno, oko nje je uvek bila gomila knjiga, tekstova... Uvek je bila uz „Slagalicu”. Stalno smo pričale o toj emisiji, koju je ona mnogo volela i koju nije htela da napusti do poslednjeg daha. Pre neki dan mi je rekla: „Moram da idem na posao, ljudi me tamo čekaju”... Bila je toliko bolesna, a opet je želela da ide na posao", otkrila je Ivona, sve vreme držeći u ruci Milkinu fotografiju koja će u subotu biti ispred njenog posmrtnog odra.Njena sestra, kako kaže, nikada nije volela da govori o bolesti i karcinomu sa kojim se borila.

"Bila je veliki borac i celog života se lavovski borila za porodicu. Nije želela da se govori o njenoj bolesti. Koliko je volela posao najbolje govori to što ga je radila čak i kada je bila bolesna", tihim glasom završava Ivona. Ćerka Katarina i sin Tomislav skrhani su od bola, toliko da jedva pričaju.

"Volela sam je najviše na svetu. Moja mama se borila do poslednjeg časa. Nikada nije želela da bilo ko od nas govori o njenoj bolesti. Mnogo mi je teško što smo je izgubili. Mnogo je volela da se druži sa unucima i prijateljima", bilo je sve što je uspela da kaže ćerka Katarina. Sahrana Milke Canić biće održana u subotu na groblju Orlovača.

(Alo/Ljubomir Tozev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track