SRBI I HRVATI SVAĐAJU SE KO LUDI ALI KAD PEVAJU NEMA BOLJIH NA SVETU Ovo je Jugoslavija Ane i Željka
Foto: Promo

Jutjub hit

SRBI I HRVATI SVAĐAJU SE KO LUDI ALI KAD PEVAJU NEMA BOLJIH NA SVETU Ovo je Jugoslavija Ane i Željka

Stars -
Jugonostalgičari slave i odmah su potegli najteže argumente - crvene pasoše, besplatno lečenje, vikendice, spavanje u parku...

Željko Vasić i Ana Bebić prave novu Jugoslaviju, zasad na Jutjubu, ali prete usijanim glavama da zauvek izgube. Jugonostalgičari ponovo su na nogama, eks-YU ofanziva je u toku. Odmah su potegli najteže argumente - crvene pasoše, besplatno lečenje, vikendice, spavanje u parku, ležanje na travi... Druga strana nema odgovor jer, jugonostalgičari su u ogromnoj većini...

Srbi i Hrvati se svađaju kao ludaci, ali kada zapevaju nema boljih na svetu. Tada počinje žurka i prestaje svaki rat. Poslednju nedelju sve je planulo za samo jedan dan, ali pomirenje ide mnogo brže. Ana i Željko sve su pesmom sve objasnili.

http://www.youtube.com/watch?v=8yrwurahAQs

U kratkom periodu numera je od postala pravi letnji hit i ima više od pola miliona pregleda. Muziku za pesmu potpisuje Filip Miletić, dok je tekst osmislio Miloš Roganović, a realizaciju spota prepustili su kreativnom Goranu Đukanoviću, koji je zajedno sa kostimografom Srđanom Perićem na šaljiv način dočarao bivšu Jugoslaviju. A kroz zanimljivu prizmu, Ana i Željko govore, odnosno pevaju o muško-ženskim odnosima.

Anina i Željkova "Jugoslavija" pokrenula je lavinu komentara na Jutjubu. Izazvala je različite reakcije, i dok su jedni jugonostalgičari, drugi nisu baš oduševili da se ponovo sve nacije nađu pod istim krovom.

"Jugoslavija živi i dalje među svima koji shvataju kako je to kad imaš besplatno obrazovanje, pa osiguran posao, pa dobiješ stan od firme u kojoj radiš, pa se potpuno besplatno lečiš, pa imaš dovoljno za odvesti decu na letovanje na more, pa od plate možeš i da gradiš vikendicu, ono kad su kamate 1 - 2 odsto, kad te cene svuda po svetu, ono kad si predvodnik zajednice od 100 zemalja sa svih kontinenata... Ali nije mi namera bila da poentiram na materijalnim povlasticama koje je u to vreme uživao svaki čovek i ugledu Jugoslavije kao države, već na ovoj moralnoj i ekonomskoj katastrofi", komentarisala je Alisa.

M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track