SUZANA MANČIĆ: Odrasla sam uz maršala Tita, žalim što ga nisam upoznala!
Foto: Nemanja Pančić

Pionirka Mančićeva na Maršalovom grobu

SUZANA MANČIĆ: Odrasla sam uz maršala Tita, žalim što ga nisam upoznala!

Stars -
Voditeljka je odlučila da poseti Kuću cveća uoči 25. maja, kad se obeležava rođendan predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza

Nekadašnja pionirka Josipa Broza Tita Suzana Mančić, danas poznata voditeljka, uoči Dana mladosti ispunila je davnašnju želju da poseti Maršalovu večnu kuću.

- Odrasla sam u vladavini maršala Tita i zato prema njemu imam poseban odnos. Oduvek sam želela da posetim njegovu večnu kuću. Žao mi je što nisam sačuvala svoju pionirsku maramu i što nikad nisam imala kapicu, ali zato imam značke, koje čuvam u znak sećanja na to lepo vreme. Njegova pojava sa gigantskom energijom bila je za mene vrlo upečatljiva. Imao je pogled koji me je sekao. Uvek je bio opeglan, doteran i obučen po poslednjoj modi - priseća se Suzana dok govori o trenutku kad joj se ukazala čast da se nađe u blizini doživotnog predsednika bivše Jugoslavije.

- Bio je oktobar 1979. godine. Tad sam bila vredni student Pravnog fakulteta. Na predavanju u amfiteatru su mi tog dana prišla dvojica u kišnim mantilima, sa šeširima i pored svih studenata tražili su mene. Kad su mi rekli da me vode na Taru i da ću pevati Maršalu, oduševila sam se. Službenim kolima smo otišli na planinu, gde je bila cela svita. Tad sam videla da mu nije dobro, čak su i njegovi psi bili uznemireni. Nažalost, ostala sam bez slike s njim jer je odmah posle priredbe otišao kući - završava Suzana.

Fotomontaža
Fotomontaža

JugoslovenkeI ONE SU BILE TITOVE PIONIRKEJosipu Brozu Titu pevale su Lepa Brena, Neda Ukraden i Snežana Đurišić.Đurišićevoj je on čak bio zaslužan za razvoj karijere. Ona je Titu prvi put pevala sa samo 11 godina i kaže da ne bi postala pevačica da tada nije upoznala Maršala, a Lepa Brena je svojevremeno otpevala pesmu „Živela Jugoslavija“ u čast voljenog druga Tita. Neda ga pamti kao neponovljivog lidera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track