UPAD POLICIJE U CITY RECORDS Bane Stojanović: Češljali su nas nekoliko sati

Provera finansija

UPAD POLICIJE U CITY RECORDS Bane Stojanović: Češljali su nas nekoliko sati

Stars -
Interesovalo ih je kako funkcioniše poslovanje u muzičkoj industriji, izdavanje muzičkih albuma i ugovaranje nastupa za izvođaće, kao i odnosi sa autorima u smislu sklapanja dogovora za njihovo angažovanje, rekao je direktor ove muzičke kuće

Bane Stojanović, direktor City recordsa i predsednika Upravnog odbora UDS-Unije diskografa Srbije, potvrdio za Kurir da je juče Poreska policija upala u ovu diskografsku kuću i da ih je interesovalo poslovanje muzičke kuće.

"Tačno je, juče su bili inspektori Poreske policije za grad Beograd u poseti i našoj kući. Bili su korektni, zadržali su se više od nekoliko sati. Interesovalo ih je kako funkcioniše poslovanje u muzičkoj industriji, izdavanje muzičkih albuma i ugovaranje nastupa za izvođaće, kao i odnosi sa autorima u smislu sklapanja dogovora za njihovo angažovanje. S obzirom na to da naša kuća ne zakazuje nastupe našim izvođačima, već to rade sami sa svojim menadžerima i gde odnosi oko angažovanja autora su isključivo u nadležnosti samih izvođača mi smo im dali i takve odgovore", rekao je Stojanović.

Međutim, iako je podržao akciju Poreske policije, naveo je i nekoliko zamerki.

"Ono što smatram da nije primereno, iako naša kuća podržava odlučnu akciju, a koju je pokrenuo direktor Poreske uprave oko utvrđivanja stanja i da li izvođači i autori plaćaju porez na svoje honorare, jeste to što u toj njihovoj rutinskoj kontroli su počeli od pretpostavke i bez ikakvih osnova da su diskografske izdavačke kuće možda nelegalne u svom poslovanju. Juče u nekim srodnim kućama samo što nisu poveli sa sobom Žandarmeriju i interventnu policiju. Da su malo bolje sagledali sve činjenice u primeru naše kuće videli bi da su nam prošle godine njihove kolege bile dva puta u poreskoj kontroli, a skoro sa oko dva meseca u poreskim proverama našeg poslovanja nisu utvrdili ni jedan jedini propust u regulisanju našeg poreza u poslovanju. Ja, a verovatno i druge moje kolege, nikada neću podržati represivan način upada u naše firme s pretpostavkom da smo nelegalni utajivači poreza", rekao je direktor City recordsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja