ZVEZDE GRANDA: Dalje su prošli Jelena, Vladan, Uroš i Marko!

Muzički šou

ZVEZDE GRANDA: Dalje su prošli Jelena, Vladan, Uroš i Marko!

Stars -
Pored sjajnih kandidata koji su obezbedili prolaz u naredni krug, došlo je do nekih manjih promena scnegrafije i pravila

Druga faza takmičenja "Zvezde Granda" je započela večeras kada smo imali priliku da uživamo u potpuno drugačijim pravilima i glamuroznijoj scenografiji.

U treći krug takmičenja prošli su: Jelena Gajić, Vladan Antonijević, Uroš Živković i Marko Paunović.

Pored sjajnih kandidata koji su obezbedili prolaz u naredni krug, došlo je do nekih manjih promena. Pored scene koja je dobila sasvim novi izgled, po pravilima dva kandidata mogu pevati na bini od kojih prolazi jedan, oba, ili ni jedan, odnosno postojaće muški i ženski dueli.

Šestočlani žiri ostao je u nepromenjenom sastavu, dok u prvim emisijama u produkcijskom žiriju se neće pojavljivati Lepa Brena, koja se oporavlja od povrede ruke koju je zadobila na Zlatiboru.

Tok emisije

23.17 - Osmi duel - 1. Jasmina Mujkanović i 2. Biljana Marković

- Jasmina peva pesmu "Zrno bibera" Lepe Brene. Druga pesma je "Nema nazad" Milice Todorović. Jasmina je dobila svih šest glasova.

- Biljana peva pesmu "Tecite suze moje" Zorice Brunclik. Druga pesma je "Za as kasno je " Aleksandre Prijović. Biljana je dobila svih šest glasova i ona prolazi direktno treći krug.

"Mislim da je kraj prevagnuo, baražna pesma, jer je Biljana uzela mnogo mnogo težu pesmu", kaže Šaban.

"Meni je kandidatkinja broj jedan bila bolja, divno je otpevala pesmu "Zrno bibera". Devojka broj dva, sve pohvala za izbor pesme. U pesmi Aleksandre Prijović si bila bolja. Pokušaj da kontrolišeš taj sitni triler", kaže Bekuta.

"Ako me pitate ko ima obeležje Zvezde Granda to je po mom mišljenju broj dva, ali obe su bile dobre", kaže Lukas.

23.00 - Sedmi duel - 1. Marko Paunović i 2. Hamza Sokolović.

- Marko peva pemsu "Ne idi sa njim" Saše Matića. Druga pesma je "Vrati mi se nesrećo" Miligrama. Marko je dobio pet glasova.

- Hamza peva pesmu "Zavet" Milana Topalovića. Druga pesma je "I tebe sam sit kafano" Harisa Džinovića. HAmza je dobio četiri glasa.

"Mislim da je u prvoj pesmi pri kandidat bio vrlo stabilan, intonativno čist, međutim u drugoj je prosto iskarikirao ovog solistu Miligrama. Mislim da nije nešto uspeo za moj ukus, meni to nije bilo dobro. drugi kandidat, ima jedna zamerka, guta suglasnike, nisu izraženi, intonativno nije loš, prijatna boja glasa", kaže Bosanac.

"Meni se nijedan od njh ne sviđa i to je to", kaže Zorica.

"Kandidat broj dva, Harisovu pesmu si otpevao dobro, prvu onako, tek se sada vidi koliko je Topalko dobar pevač. Imam utisak da sam prvim takmičar bio oduševljen ranije. Drugu si pevao tu i tamo, nije loše, a prvu si otpevao loše, to veze nema", kaže Lukas.

"Kandidat jedan, nije mi se dopala interpretacija pesme Saše Matića. Drugi kandidat, ja sam jednom ili dva puta čuo pesmu zavet, meni je to bilo solidno, HArisa je otpevao bez duše, ali intonativno ok", kaže Šaban.

"Shavtila sam da su obojica isti, pa kad sam pritisla taster jedan, pritisnula sam i dva jer su jednako intonativno loši. Slažem se sa Zoricom", kaže Snežana.

Produkcija je odlučila da obojica idu u baraž.

22.36 - Šesti duel - 1. Ljiljana Obradović i 2. Jelena

- Ljiljana peva pesmu "Pevam i tugujem" Lepe Lukić. Druga pesma je "Čudna jada" Narodna pesma. Ljiljana je dobila svih šest glasova i direktno prošla u dalji krug.

- Jelena peva pesmu "Malo mi za sriću treba" Doris Dragojević. Druga pesma je "Đavo" Ane Nikolić. Jelena je osvojila dva glasa.

"Ljiljana želim ti puno sreće, ali moram ti reći da me prvom pesmom nisi oduševila, od tebe očekujem više. Jelena tebi osim lepote i malo sreće", kaže Zorica.

"Obema mnogo sreće, prva kandidatkinja je bila bolja", kaže Bekuta.

"Dopada mi se izbor pesme prve kandidatkinje, ali nisi još za pesmu "Pevam i tugujem" mada bićeš. A druga kandidatkina je preslatka i premlada ali prvu pesmu je loše otpevala", kaže Snežana.

22.20 - Peti duel - 1. Minel Spaković i 2. Igor Gmitrović.

- Minel peva pesmu "Svako ima ogog kog nema" Saše Matića. Druga pesma je "I kad me svi zaborave". Minel je dbio šets glasova.

- Igor peva pesmu "Nikome ni reč" Dženana Lončarevića. Druga pesma je "Vreme da se rastaje" Darka Radovanovića. Igor je dobio šest glasova i direktno prošao dalje.

Posle mini baraža, Igor je opet dobio svih šest glasova i direktno je prošao dalje. Minel ide u baraž.

"Ubedljivo je bolji Igor, Minela bih posavetovala da obrati više ppažnju", kaže Snežana.

"Bolji je bio broj dva, ali ja sam prvi put glasao za obojicu", kaže Lukas.

"Lepi ste obojica, ali dva je bio bolji", kaže Zorica.

22.02 - Četvrti duel - 1. Jelena Gajić i 2. Marina Stankić.

- Jelena peva pesmu "Strah od tuge " Mire Škorić. Druga pesma je "Dolje na koljena" Vesne Pisarović. Jelena je dobila jedan.

- Marina peva pesmu "Imaš mene, nisi sam" Nataše Stajić. Druga pesma je "Ti, ona i ja " Snežane Đurišić. Marina je dobila svih šest glasova.

"Ja znam i jednu i drugu takmičarku, znam ih iz prvog kruga, ja jesam šapčanin, ali Barajevo je dominiralo na svim poljima", kaže Šaban.

"Prva kandidatkinja ima odličnu boju glasa, ali pevanje shvata kao zabavu. Broj dva je odličan pevač, malo mi pevaš kao samo da oduvaš to, to nije dovoljno za finale", kaže Bosanac.

"Prva je lepo počela pesmom Mire Škorić u drugoj pesmi mi se tvoje izvođenje uopšte nije svidela. Druga devojka je briljirala, znam je, bila si sjajno", kaže Bekuta.

21.43 - Treći duel 1. Stefan Petrović i 2. Uroš Živković

- Stefan peva pesmu "Anđelija" Milančeta Radosavljevića. Drga pesma je "Zbog tebe sam vino pio" Šerifa Konjevića. Stefan nije dobio nijedan glas.

- Uroš peva pesmu "Ustala je majka rano" Milančeta Radosavljeića. Druga pesma je "Kraljice moga srca" Šabana Šaulića. Uroš je osvojio tri glasa.

"U poređenju sa prvim, meni je drugi kandidat bio bolji u obe pesme", kaže Ana.

"Ja bih prebacila lopticu na vas, pa vi odlučite, nemam nikakav utisak", kaže Zorica.

"Lepo su nas zabavili, ali nas nisu zadovoljili", kaže Aca.

Šaban kaže da je više za kandidata za broj dva iako nije nikome dao glas.

21.24 - Drugi duel - 1. Emina Tufo i 2. Miroslava Jovanović.

- Emina peva pesamu "Kako da se pomirim sa tim" Snežane Đurišić. Druga pesma je "Kao da me nema tu" Vanne. Emina je osvojila pet glasova.

- Miroslava peva pesmu "Moja zakletvo" Zorice Brunclik. Druga pesma je "Zbog tebe" Hanke Paldum. Miroslava je osvojila dva glasa.

"Kandidatkina broj jedan je bila fenomenalna, drugoj je falilo malo, želim joj više sreće drugi put", kaže Zorica, a Šaban se složio sa njom.

"Prva kandidatkinja je prvu pesmu dobro otpevala, a u drugoj pesmi nije imalo veze, ceo refren je bio van intonacije. Druga kandidatkinja je dobro počela da peva, ali problem je što je prenaglasila neke stvari", kaže Bosanac.

"Za drugu kandidatkinju nisam glasao jer je Zoričinu pesmu otpevala katastrofalno, a prva kandidatkinja je prvu pesmu otpevala fenomenalno, a drugu pesmu je otpevala sa modulacijom, original tako peva Vanna", kaže Aca.

"Ako je Vanna pevala ovako, onda joj producent nije pustio dobro, ovo je klasičan falš", ubacio se Bosanac. Aca smatra da je kandidatkinja dobro otpevala kao i da je Vanna najbolja pevačica.

Produkcija je odlučila da kandidatkinja pod rednim brojem jedan, Emina Tufo, je direktno prošla dalje. Miroslava ide u baraž.

21.05 - Prvi muški duel - 1. Vladan Antonijević i 2. Petar Nisić

- Vladan takmičar peva "Dobro veče izgubljena nado". Druga pesma je "Ti si žena koju ludo volim". Vladan je dobio dva glasa i on će pevati u baražu.

- Petar takmičar peva pesmu "Ako odeš" Željka Samardžića. Drugu pesmu koju je Vladan izabrao je "Fali mi ljubav" Dada Polumente. Petar je dobio svih šest glasova i direktno prošao dalje.

"Vladane da si bio sam, ja bih verovatno glasao za tebe, nisi mi se dopadao u prvoj pesmi", kaže Aca.

"Petre, ja se tebe sećam od prošle godine, dobro me pamćenje služi", kaže Zorica.

"Vladane, imao si malo grešaka dikcijskih, vidi se da znaš da pevaš, ali eto... ", kaže Šaban i dodaje da je Petar odradio kako treba svoj zadatak.

"Drugi kandidat je odradio posao kako treba, a prvi me je kupio prvom pesmom, a drugu si skroz izgrešio", kaže Snežana.

"Vladane, ja ne znam kako si ti prošao, ova dikcija, i ovaj način pevanja za mene ništa ne znači, shvati kao pozitivnu kritiku. Drugom kandidatu ću dati jedan kompliment, kad Dado čuje kako si otpevao, zabrinuće se", kaže Bosanac.

Ana kaže da ju je prvi takmičar razočarao: "Ono što ti najviše zameram je dikcija".

Zorica je dodala da se drugi takmičar prolepšao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track