VENDI TERALA IZVRŠITELJE TAMJANOM: Opšti cirkus u kući Vukelićeve!
Foto: Damir Dervišagić

Plene joj imovinu

VENDI TERALA IZVRŠITELJE TAMJANOM: Opšti cirkus u kući Vukelićeve!

Stars -

Izvršitelji su juče po četvrti put došli u stan pevačice Vesne Vukelić Vendi kako bi joj zaplenili imovinu zbog novčanog duga prema izvesnoj Dragani Blagojević, koju je gađala jajima.

Vukelićava je, za razliku od prethodnog puta, sada bila u stanu na Voždovcu, gde je upalila sveće i kandilo, pa pustila izvršitelje unutra.Iako je dim kuljao u hodnik u trenutku kada je Vendi otvorila vrata, izvršitelj Nemanja Protić je ušao u stan u pratnji tri policajca. Kako saznajemo, sa pevačicom je u stanu bio i njen advokat.

"Nije došlo do izvršenja jer ni poverilac nije obezbedio radnu snagu, postoji neka sporna presuda koja može da pobije čitav ovaj postupak i sada je u toku utvrđivanje Vesninog potpisa. Dakle, utvrđuje se da li je Vendi potpisala prijem te presude na osnovu koje je pokrenut izvršni postupak. Stranke će u ovom slučaju da komuniciraju i da vide da li može da se dođe do mirnog rešenja. Inače, Vendi ne želi da plati svoj dug od tri hiljade evra, jer smatra da nije kriva u toj meri, ali ni poverilac toliko ne insistira na plaćanju. Da je on to hteo, doveo bi radnu snagu", kaže sudski izvršitelj Nemanja Protić.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Iako je sud pevačici Vesni Vukelić Vendi omogućio da dug od 300.000 dinara, zbog koјеg su joj plenili imovinu, plati u pet rata, ona nije uplatila ni prvu do datuma koji je naveden i zbog toga su službena lica ponovo došla kako bi joj konfiskovala imovinu. Inače, protiv Vukelićeve je u međuvremenu podignuta i krivična prijava, jer je prethodnog puta sakrila stvari popisane za plenidbu. Krivična prijava podignuta je i protiv njenog supruga Branimira Banjca, koji je napao izvršitelja tokom poslednjeg pokušaja da im zeplene imovinu. Ovim povodom, saslušanje je bilo šestog novembra, a kako znamo, Banjac je tada negirao optužbe.

"Ovaj postupak je u toku. Loptica je na tužilaštvu. On se izjasnio da nije kriv, ali ceo proces sada zavisi od tužilaštva i trajaće sigurno jedno dva do tri meseca", tvrdi Protić.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Podsećanja radi, pevačica je sebe u ovu situaciju dovela kada se na pijaci na Banjici potukla sa prodavačicom.

(Alo/D.M.P)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track