(VIDEO) I ZMAJA OD ŠIPOVA TRAŽI SUD: Ilija optužen za prodaju oružja?!
Foto: Printscreen

Optužnica stara 3 godine

(VIDEO) I ZMAJA OD ŠIPOVA TRAŽI SUD: Ilija optužen za prodaju oružja?!

Stars -
Optužen je zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

MRKONJIĆ GRAD - Osnovni sud u Mrkonjić Gradu izdao je naredbu sudskoj policiji da im dovedu Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova.

Optužen je zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Optužnica je stara pune tri godine, ali se Ilija Grahovac, zajedno bratom Rajkom, koga sud takođe traži, nije pojavljivao na zakazanim ročištima. Postupajući sudija bio je prinuđen da početkom meseca zatraži pomoć policije.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvo potvrđeno je da se Zmaj, uz prodaju oružja, tereti za teške telesne povrede, čak i za izazivanje opšte opasnosti. Brat Rajko za lake telesne povrede i oštećenje tuđe stvari. Sudska policija već je bila na imanju Zmaja od Šipova, ali tamo nije zatekla nikoga o čemu su obavestili sud.

Ni novinarska ekipa braću nije zatekla na licu mesta. Svi znaju, kaže rođak Slavko, gde je Ilija ovih dana. I Rajkovu adresu zna - odavno je, kaže, u bolnici u Banjaluci. Slavko priča da braću zna od malih nogu. Dok iz kuće iznosi trofeje sa korida tvrdi da optužbe Osnovnog suda nisu tačne.

"On nije švercovao i nije trgovao oružjem a ako je za sebe imao oružje to je imao od starina oružje neko, od svojih predaka, da odbrani svoje imanje i svoju stoku", rekao je Slavko Jovičić, rođak Zmaja od Šipova.

Istu verziju ispričala je i Zmajeva sestra Mara. Dok majci Boji u kuću unosi kese sa namirnicama demantuje tvrdnje iz optužnice. Kaže da priču o oružju prvi put čuje.

"Ja svoj život smem dati da to nije istina. To nije istina! Sve može, i da je doveo ženu, i da je ovo, i da je ono, i da se raskalašio i da se kupao i da se skinuo, ali da je prodao oružje - toga nema", rekla je Mara Prole, sestra Zmaja od Šipova.

Dok ga familija brani, Ilija Grahovac, kojeg svet masovno gleda u rijalitiju, tera po svom. Pre devet dana pred kamerama je priznao da u optužnici ipak ima istine.

"Vezano za oružje ja neću da ulaze u sobe oni koji mi isleđuju da li trgujem sa oružjem. Ja sam sa oružjem trgovao i to ću i priznati. Samo nisam sa drogom", rekao je Grahovac.

U sudu u Mrkonjić Gradu o Zmaju nisu hteli da komentarišu. Pošto nije pronađen na kućnoj adresi sud može da donese otvorenu naredbu da se braća Grahovac bilo koji dan dovedu. U krajnjem slučaju, mogu da raspišu i poternicu.

http://www.youtube.com/watch?v=xHtWhieQQGM

(ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track