(VIDEO) OVE NARODNJAKE SU PROSLAVILI ROKERI: Bajaga komponovao za Vesnu Zmijanac, Bora za Šabana!
Foto: Tanjug

Samo nek je pesma dobra

(VIDEO) OVE NARODNJAKE SU PROSLAVILI ROKERI: Bajaga komponovao za Vesnu Zmijanac, Bora za Šabana!

Stars -
Milić Vukašinović je 2001. godine napisao pesmu "Sanjam da si opet tu" koju je namenio srpskoj folk divi Svetlani Ceci Ražnatović

Neke od najlepših narodnjačkih stihova napisale su ruke zakletih rokera. Oni su pokazali da gitara i harmonika mogu dobro da se slažu - važno je samo da je pesma dobra.

"Znam za jedan grad gde si večno mlad, znam za jedno ime al' ga ne spominjem", reči su najvećeg Cecinog hita "Beograd". Dinu Merlinu su bile potrebne godine kako bi priznao da je upravo on autor.

Milić Vukašinović je 2001. godine napisao pesmu "Sanjam da si opet tu" koju je namenio srpskoj folk divi Svetlani Ceci Ražnatović. Ovu baladu, koja govori o tragičnom završetku ljubavi. Pesmu je na kraju snimila Jovana Tipšin.

Najveći hit Hanke Paldim "Volela sam volela" napiso je takođe Vukašinović, kao i Tominu "Sećaš li se Sanja".

Pesmu "Isuse" Cece Ražnatović, komponovao je beogradski muzičar Oliver Mandić.

Momčilo Bajagić Bajaga, koji nikada nije krio da ceni majstore narodnjačkog zvuka, napisao je pesmu "Da budemo noćas zajedno" koju je pevala Vesna Zmijanac.

Kada neka velika zvezda želi pesmu koja će da postane hit, onda se mnogo njih seti Marine Tucaković, jedne od najvećih tekstopisaca na području cele bivše Jugoslavije. Ova velika zvezda je svoju karijeru počela pišući za grupu "Zana". Međutim, malo je poznato, da je baš ona autor stihova pesme "Flojd" koju je Dado Topić snimio za film "Nacionalna klasa".

"Na priredbi kod Frankfurta, peva Kurta, peva Murta, Sinan, Hasan, Jašar, Šaban, Milo, Šeki i još neki. I naravno Džej!" Tako peva čuveni roker Bora Đorđević. Verovali ili ne, on je napisao i tekst za pesmu Šabana Šaulića "Preskočiću tarabu i jarak".

Kornelije Kovač napisao je evergrin hit Lepe Brene "Sitnije Cile sitnije".

EPK/Srbijadanas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track