(VIDEO) SVI SMO MI U ISTOM LIFTU: Komentari na Jugoslaviju Ane i Željka zapalili region!
Foto: Printskrin

Novi spot zapalio region

(VIDEO) SVI SMO MI U ISTOM LIFTU: Komentari na Jugoslaviju Ane i Željka zapalili region!

Stars -
Novi duet probudio je podeljenja osećanja, a kod najvećeg broja nostalgiju za nekadašnjim vremenima i žal što se bivša SFRJ raspala

Pevačica Ana Bebić i njen kolega Željko Vasić svoje dugogodišnje prijateljstvo pretočili su u muzičku saradnju, i našli su se na pola puta u pesmi "Jugoslavija", koja je za veoma kratko vreme postala letnji hit na prostorima nekadašnje zemlje o kojoj pevaju. To je probudilo podeljenja osećanja, a kod najvećeg broja ostalgiju za nekadašnjim vremenima i žal što se bivša SFRJ raspala. Naravno, javili su se i oni koji misle da je sreća živeti u jednonacionalnim državama.

Podsetimo, Ana i Željko pevaju da se njihova ljubav raspala ko Jugoslavija, a ta reč je bila dovoljna da se celi region probudi.

Anina i Željkova "Jugoslavija" pokrenuka je lavinu komentara na Jutjubu. Izazvala je različite reakcije, i dok su jedni jugonostalgičari, drugi nisu baš oduševili da se ponovo sve nacije nađu pod istim krovom. Evo najzanimljivijih...

"Jugoslavija živi i dalje među svima koji shvataju kako je to kad imaš besplatno obrazovanje, pa osiguran posao, pa dobiješ stan od firme u kojoj radiš, pa se potpuno besplatno lečiš, pa imaš dovoljno za odvesti decu na letovanje na more, pa od plate možeš i da gradiš vikendicu, ono kad su kamate 1 - 2 odsto, kad te cene svuda po svetu, ono kad si predvodnik zajednice od 100 zemalja sa svih kontinenata... Ali nije mi namera bila da poentiram na materijalnim povlasticama koje je u to vreme uživao svaki čovek i ugledu Jugoslavije kao države, već na ovoj moralnoj i ekonomskoj katastrofi", komentarisala je Alisa.

Međutim, nisu svi baš oduševljeni idejom ponovnog spajanja u istu državu.

"Nikada više Jugoslavija, živela Srbija", piše Obilić, ali mu Vasko jasno odgovorio da nema života ako se ne ujedinimo.

"Ma kakva Srbija... Samo Jugoslavija. Dok se ne ujedinimo, života nam nema sa braćom Hrvatima i Bosancima. Svaki čovek koji je dobar, bio on Hrvat, Srbin ili Taliban sija, pa i u mraku, za razliku od nacionalista i zlih ljudi, koji su nas doveli do propasti...", napisao je Vasko.

"I nemoj zaboraviti jednu stvar, bilo kakav mir je bolji od rata. Ako ti to nije po volji slobodno pušku u ruku i na front. Lako je tastaturom ratovati", odgovorio je jedan Aleksandar.

"Dobro je osmišljeno, svi su zajedno u liftu Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci, Slovenci I Makedonci.. Pa onda Titovi pioniri, da smo i dalje jedna država bili bismo neustrašivi. Ali izgleda da smo zajedno samo u teškim situacijama", komentarisao je neko ko sebe naziva O tome ti pričam."Pa baš tako se i raspala, tako što se umješao netko treći, pa četvrti, pa peti. Da je bilo samo do nas, nikad se to ne bi tako dogodilo. Inače, super zabavna pjesma", napisao je Boris.

Podsetimo, muziku za pesmu Jugoslavija potpisuje Filip Miletić, dok je tekst osmislio Miloš Roganović, a realizaciju spota prepustili su kreativnom Goranu Đukanoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track