VIKI MILJKOVIĆ: Prazničnu trpezu služim na podu!
Foto: Marina Lopičić

Slavi Božić s porodicom

VIKI MILJKOVIĆ: Prazničnu trpezu služim na podu!

Stars -

Pevačica sa suprugom i sinom posle posne večere i paljenja badnjaka odlazi u manastir Rainovac, gde dočekuju najradosniji praznik.

Članica žirija šou-programa „Zvezde Granda“ Viki Miljković tradicionalno i po starim srpskim običajima proslavlja najradnosniji hrišćanski praznik. Pevačica već godinama ne radi na Božić i taj dan provodi kod kuće sa sinom Andejom i suprugom Draganom Taškovićem Tašketom.- U našoj porodici se Božiću radujemo kao deca, a Taške i ja smo tu euforiju zbog velikog praznika preneli i na Andreja. Badnji dan i Božić obeležavamo po starim srpskim običajima. Suprug i sin Andrej su zaduženi za unošenje badnjaka u kuću. Nakon toga njih dvojica idu u crkvu, gde se badnjak posipa medom, a onda se pali - priča Viki, koja je zadužena za pripremu praznične večere.- Dok su Taške i Andrej u crkvi, ja završavam večeru. Sve što pripremim postavim na pod. Naravno, za Badnje veče hrana je posna i na trpezi se nalaze pasulj, pite, punjena paprika, riba i suvo voće. Poseban deo rezervisan je za bombone, kockice šećera i orah, koje stavljam u sito da bi nam cela godina bila slatka. Kad postavimo trpezu, lomimo česnicu koju sam spremila ranom zorom. U nju obavezno stavljam paru, pročitamo Očenaš i kreće večera - objašnjava domaćica.

Viki kaže da Božić dočekuje u manastiru Rainovac.- Naša kuća se ne čisti za ove svete praznike, puna je slame, pšenice i sitnog novca koji svi pomalo pobacamo po domu. Božić dočekujemo u manastiru Rainovac, gde Andrej pomaže sveštenicima prilikom službe. U podne počinje liturgija - kaže Miljkovićeva i dodaje:- U Božiću uživam jer mi izaziva osmeh, budi pozitivnu energiju i svi u porodici se lepo i osećamo tog dana - poručuje Viki.LJILJANA STANIŠIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja