Viki, Žika i Vlada spremno dočekali Badnji dan i Božić
Foto: Marina Lopicic

Hristos se rodi: Poznati neguju tradiciju

Viki, Žika i Vlada spremno dočekali Badnji dan i Božić

Stars -
Brojne đakonije Voditelji i pevačica uslikani kako na pijaci biraju drvca, orahe, suvo voće i ostale namirnice koje će se naći na prazničnoj trpezi

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću i naše poznate ličnosti su se pripremale u skladu s pravoslavnim običajima.Kurirov paparaco je neke od njih uhvatio uoči Badnjeg dana, baš kad su krenuli u kupovinu badnjaka i svega ostalog što će krasiti njihove trpeze. Voditelj Žika Nikolić na Palilulskoj pijaci ima posebne privilegije jer mu svi svoje proizvode daju upola cene zato što ga vole kao komšiju sa RTS. Žika je s prodavcima u svom maniru razmenjivao šale dok je birao najbolje drvce, orahe, pasulj i suvo voće.

Omiljen na pijaci... Žika badnjak i pasulj dobio upola cene
Omiljen na pijaci... Žika badnjak i pasulj dobio upola cene

U svom kraju podjednako je popularan i mladi Pinkov voditelj Vladimir Stanojević, koji je sa Kalenić pijace na ramnu poneo najveći badnjak na koji je naišao. Vlada je obišao i tezge sa svežom ribom i takođe se pripremio za posni Badnji dan, a kasnije je naručio i pečenje za Božić.Naš foto-objektiv uhvatio je i jednu damu. Iako nije svojstveno ženama da u kuću unose badnjake, Viki Miljković prihvatila se tog posla zbog sina Andreja, kome se mnogo svideo da učestvuje u prazničnim aktivnostima. I izdaleka se videlo koliko je dečak oduševljen dok s mamom bira badnjak i seno i odnosi ih u njihov dom na Bežanijskoj kosi.

Izabrao najveći badnjak... Vlada Stanojević
Izabrao najveći badnjak... Vlada Stanojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track