VIRTUOZI: Maestralni 2Cellos napunili Sava centar
Foto: Damir Dervišagić

U Beogradu kao kod kuće

VIRTUOZI: Maestralni 2Cellos napunili Sava centar

Stars -
Za početak, kako je uobičajeno na njihovim nastupima, odsvirali su nekoliko klasičnih kompozicija, ali ubrzo su prešli na tvrđi, energičniji zvuk rok hitova grupa U2, Koldplej, Mjuz, Gans en rouzis i drugih

Svetski poznati duo 2Cellos napravio je sinoć koncert za pamćenje pred prepunim Sava centrom. Nakon tri godine od njihovog poslednjeg nastupa u Srbiji, beogradska publika je sa oduševljenjem i glasnim aplauzom pozdravila hrvatske violončeliste Luku Šulića i Stjepana Hausera.Za početak, kako je uobičajeno na njihovim nastupima, odsvirali su nekoliko klasičnih kompozicija, ali ubrzo su prešli na tvrđi, energičniji zvuk rok hitova grupa U2, Koldplej, Mjuz, Gans en rouzis i drugih.

- Napokon je stigao i ovaj dan. Nakon tri godine ponovo smo tu. Mnogo ste nam nedostajali. Ovde se uvek osećamo kao da smo kod kuće. Hvala vam na tome. Ovo nije običan koncert i očekujemo od vas da igrate, pevate, a mi ćemo svirati za vas - poručili su mladi virtuozi.Nakon sjajnih izvedbi, na sceni su se pojavili i bubnjevi, koji su upotpunili fantastičan duo.

Usledile se poznate obrade pesama „Thunderstruck“ i „Highway to Hell“ grupe AC/DC, kao i „Voodoo People“ Prodidžija, „Satisfaction“ Rolingstonsa i mnogi drugi hitovi od kojih su pucale strune.

Uživali... Ašok Murti i Sara Jo
Uživali... Ašok Murti i Sara Jo

(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track