X faktor: Severina tražila honorar od 200.000 evra
Foto: Nebojša Mandić

Vučkovićeva ipak neće biti u žiriju

X faktor: Severina tražila honorar od 200.000 evra

Stars -
Produkcija odbila da joj isplati toliki novac, pa će se kao sudije iz Hrvatske naći Jelena Rozga i Džiboni. Ostala su ogromna dugovanja iz prošle sezone

Severina Vučković neće biti članica žirija u novoj sezoni „X faktora“, koji kreće sredinom marta na TV Prva.Kako Kurir ekskluzivno saznaje, pregovori s hrvatskom pevačicom su propali jer je tražila honorar od 200.000 evra. Sada se pregovara sa Džibonijem, Jelenom Rozgom, Vladom Georgievim i Eminom Jahović.Severina se osilila- Emisija će se, za razliku od premijerne sezone, prikazivati i u Hrvatskoj na televiziji RTL, tako da je želja produkcije da ima žiri koji je priznat u celom regionu. Prvi pik bila je Severina, ali je tražila 200.000 evra, što je produkcija odbila - kaže izvor Kurira i dodaje:- Njeno mesto će zauzeti Jelena Rozga. Iz Hrvatske će drugi sudija biti Džiboni, dok je iz Srbije prva želja organizatora Vlado Georgiev. Razmišlja se i o Aleksandri Radović i Željku Vasiću.

Obojici produkcija ostala dužna... Željko Joksimović i Daniel Kajmakoski
Obojici produkcija ostala dužna... Željko Joksimović i Daniel Kajmakoski

Severina nije odgovarala na naše pozive do zaključenja broja, a od produkcije smo dobili kratak komentar.- Dok traju pregovori, nećemo davati nikakve izjave o tome ko će se naći u žiriju nove sezone. Budući da je reč o najvećem regionalnom šou-programu koji će se emitovati u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori, sudije će činiti poznate regionalne zvezde. Verujemo da će publika biti zadovoljna konačnim izborom - kaže Milena Popović, PR menadžer CLM, produkcije koja radi novi „X faktor“.Takmičenje u premijernoj sezoni nije ispunilo očekivanja publike, kao ni samih takmičara i članova žirija.Produkcija sve prevarilaProdukcija MBK nije ispunila obaveze prema mnogima, nije plaćen najam tehnike, kao ni honorari radnicima. Pobednik Daniel Kajmakoski nije dobio obećani album i svetsku karijeru. Novi partner s Prvom CLM najavljuje da će šou biti bolji i inovativniji nego prošle godine i naglašava da oni nisu adresa za priču o dugovanjima.

BRUKA

KAJMAKOSKI OSTAO BEZ ALBUMA I AUTOMOBILAPobednik prve sezone Daniel Kajmakoski album je trebalo da objavi prošle jeseni, ali se to nije desilo. Predstavnik Makedonije na ovogodišnjem Evrosongu ostao je i bez automobila koji je dobio kao nagradu od produkcije MBK jer se on vodi na ime jedne firme.- Daniel je potpisao ugovor s predstavnicima „Soni mjuzika“ za ovaj region. Kompanija „Menart“ s njim trenutno radi na albumu. Pitanje o automobilu nije za produkciju CLM - kaže Popovićeva.

OSTALI DUŽNIJOKSIMOVIĆU DUGUJU 30.000 EVRAProdukcija MBK ostala je dužna Željku Joksimoviću honorar od 30.000 evra, koji mu još nije isplaćen. Pevač je i ranije u izjavi za Kurir potvrdio naša saznanja.- Honorar, tempo isplate, kao i ceo ugovor spadaju u domen poslovne tajne. Verujem da će se i druga ugovorna strana profesionalno odnositi prema tome, kao što sam i ja profesionalno obavio svoj posao - rekao je Joksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track