Željko Joksimović: Imućan sam čovek  Vera Matović: Moj muž je bogat!

Pevač se pohvalio posle „saslušanja“ u Poreskoj

Željko Joksimović: Imućan sam čovek Vera Matović: Moj muž je bogat!

Stars -
Kantautor inspektorima skoro četiri sata prijavljivao imovinu. Račune polagala i Vera Matović, koju su uz poljupce ispratili iz kabineta

BEOGRAD - Pevač Željko Joksimović juče je na poziv Poreske uprave Ministarstva finansija došao na razgovor, koji je trajao rekordna tri i po sata.

Kantautor je imao zadatak da inspektorima objasni da nije deo domaće estrade koja od države godišnje utaji prihode u vrednosti od 87 miliona evra, te da, kao i ostale njegove kolege, priloži podatke o prihodima i dokaze o plaćenom porezu.

Sa dokumentacijom u Poreskoj... Željko Joksimović
Sa dokumentacijom u Poreskoj... Željko Joksimović

Željko je ovu zakonsku obavezu shvatio kao formalnost, pa je na „saslušanje“ došao prilično opušten.- Je l‘ ovo broj pet? - upitao je okupljene novinare kada je sa deset minuta zakašnjenja zakoračio u zgradu Poreske uprave.Ne plašim sePitanje da li je dužina razgovora proporcionalna njegovom bogatstvu Joksimović je kratko prokomentarisao rečima da je njegov spisak imovine dugačak.- Imam dosta toga da prijavim, ali sve je prošlo super. Za onog ko radi ozbiljno razgovor s nadležnim institucijama je uobičajena procedura i nema razloga da se plaši. Ovo je formalno! - zaključio je Željko koji po nastupu dobije oko 15.000 evra. Prema nekim informacijama, samo za proslavu Nove godine u Zaječaru zaradio je 12.000 evra.

Vera: Sve se vodi na mog muža. Da sam nešto loše uradila, već bih bila u zatvoru
Vera: Sve se vodi na mog muža. Da sam nešto loše uradila, već bih bila u zatvoru

Kolekcija slikaNjegova koleginica iz branše narodnjaka Vera Matović stigla je pre vremena, a u želji da izbegne medije, pevačica je, tvrde zaposleni, zahtevala da je izvedu na poseban izlaz.Međutim, u telefonskom razgovoru ona tvrdi da nije imala nameru da se krije.- Ponosna sam što postojim ovoliko godina i što sam pozvana da u društvu ovih mladih interesantnih zvezda kao svaki normalan građanin ispoštujem zakon. Sve se vodi na mog supruga. On je to uredno prijavio i redovno plaćamo porez. Da sam nešto loše radila, već bih bila u zatvoru! - rekla je ona i prokomentarisala da nije morala da se pravda za skupocenu kolekciju umetničkih slika koje poseduje.Svoju imovinu i prihode juče su navodno morale da prijave i zvezde „Granda“ Milica Pavlović i Milica Todorović, ali one tvrde da nisu dobile poziv, dok je njihova starija koleginica Seka Aleksić morala da otputuje u inostranstvo.

Mile KitićNAJAVLJEN, A NIJE DOŠAO!Mile Kitić i njegova supruga Marta Savić kažu za Kurir da su već bili u Poreskoj upravi.- Mile je već odneo formulare koje su nam pre dva meseca doneli da popunimo. Nas dvoje porez uredno izmirujemo u Nemačkoj, gde moj suprug i nastupa - kaže Marta, čiji muž poseduje kuću na Lekinom brdu vrednu 550.000 evra i po nastupu zarađuje oko 8.000 evra.

Dijana se nije pojavilaKOLEGE U PORESKOJ, ONA NA SLONU!I dok njene kolege u Poreskoj upravi „pevaju“ , pevačica Dijana Janković uživa sa suprugom na Tajlandu, i to na slonu.U poslednjem javnom obraćanju ona se pohvalila kućom s nameštajem marke „fendi“, kolekcijom slika Olje Ivanjicki, i „porše makanom“, čija cena ide do 72.000 dolara.

JOKSIMOVIĆEV ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI -poseduje stan od 200 kvadrata u luksuznom kompleksu na Zvezdari- renoviranje tog stana koštalo je 400.000 evra- ima BMW X6 i ličnog vozača- sa suprugom Jovanom često odlazi na egzotična putovanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track