ZVEZDE GRANDA: Ovih 10 kandidata je prošlo dalje!
Foto: Printscreen

Pevački šou

ZVEZDE GRANDA: Ovih 10 kandidata je prošlo dalje!

Stars -
Novi kandidati će se predstaviti žiriju i publici, a priliku da prođu dalje imali su samo najbolji

Zvezde Granda nastavljaju potragu za talentovanim ljudima. Žiri, u izmenjenom sastavu, u prošloj emisiji je ocenjivao kandidate koji su se borili na audicijama pre nego što su stupili na veliku scenu Granda. Kao i pre, i ove godine, predsednik žirija je Šaban Šaulić, dok će se gost iznenađenja, menjati na nedeljnom nivou. Uloga domaćina emisije je poverena starom tandemu, voditeljima Sanji Kužet i Voji Nedeljkoviću.

U dalje takmičenje prošli su: Ivan Stanić, Ivan Korugić, Spase Antevski, Marijana Katić, Jovana Stojić, Marko Kostić, Savo Perović, Elvedina Šehić, Nikola Savić, Jelena Mihajlović.

Takmičenje su napustili: bliznakinje Valentina i Violeta Vidojković i Nikola Grba, dok su direktno ispali Jovan Marković, Zorica Poštin i Adis Topčagić.

Tok emsijie:

Nakon što su svi takmičari otpevali pesme, počeo je baraž. Jedna devojka i jedan momak će večeras biti eliminisani iz takmičenja, a žiri će doneti odluku ko napušta Grandovu scenu.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

00:14 Jovan Marković iz Užica je prvo otpevao pesmu "Potraži me" - 4 da i 2 ne.

Druga pesma "Drska ženo plava" - 3 da i 3 ne. "Meni je ovo bilo dobro, ali čuo sam i mladost i energiju u glasu, pa sam ostao na "da"", rekao je Šaban. "Veoma ravno, ovo je trebalo da pukne. Zblistao si mi u refrenu prve pesme. Po meni, to nije to", rekao je Saša Matić, a Jovan je napustio takmičenje odlukom stručnog žirija.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

00:07 Jelena Mihajlović iz Grejača se predstavila pesmom "Ako treba mogu to" - 6 da.

Druga pesma "Tebi je život dao sve" - 4 da i 2 ne. "Od mene je dobila "da" zbog prve pesme", rekla je Marija, a sa njom se složio i Šaban. "Trema je malo učinila svoje, ali ja čujem da ti znaš da pevaš", dodao je on. Sa njima se složio i Bosanac. "Neko ko uspe da otpeva pesmu Verice Šerifović na taj način zaslužuje da ide dalje", rekla je Ana Bekuta.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

00:03 Nikola Stojanović iz Aleksinca je prvo otpevao "Mećavu" - 3 da i 3 ne.

Druga pesma "A u međuvremenu" - 6 ne. "Imam tremu", rekao je Nikola dok Saša Popović komentariše kako je mnogo bio bolji na audiciji. Žiri nije želeo ništa da komentariše, a Nikola je treći po redu koji je direktno napustio takmičenje.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

00:00 Zorica Poštin iz Uljma se predstavila pesmom "A tebe nema" - 6 ne. Njen nastup je ostao bez komentara i diretkno je napustila takmičenje.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

23:51 Nikola Savić iz Pančeva je prvo izveo pesmu "Misliću na tebe" - 2 da i 4 ne.

Druga pesma "Litar krvi" - 3 da i 3 ne. "Vrlo hladno, trileri su veštački, kao da ih je neko crtao", rekao je Saša, a Šabanu su se dopale Nikoline glasovne mogućnosti. "On je mlad, nadgarađivaće se", rekao je on. "Ne vidim neke lude glasovne mogućnosti. Volumen je odličan, i to nas je kupilo, ali i davilo", rekla je Marija, koja ga je posavetovala da se ne dere dok peva. Ani se dopalo njegovo "plivanje" u matrici. "Ima potencijala kod tebe", rekla je Ana.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

23:26 Nikola Grba iz Beograda se predstavio pesmom "Zauvek tvoj" - 4 da i 2 ne.

Druga pesma "Spava mala" - 6 da. "Odbarao si repertoar koji je shodan tvojim glasovnim mogućnostima", zaključila je Ana. Bosanac smatra da je dobro otpevao jer je izabrao laku muziku. Šabanu se dopalo Nikoliko izvođenje, a Marija se složila sa Bosancem. "Dopala mi se tvoja energija, ali možeš i bolje", rekao je Saša Matić.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

23:14 Elvedina Šehić iz Breza se predstavila pesmom "Poželim sreću drugima" - 6 da.

Druga pesma "Dobro jutro lepi moj" - 6 da. Elvedina je oduševila žiri, a Šaban samtra da je sve bilo savršeno. "Prva pesma je bila dobra, i druga ali ja mislim da imaš problem sa trilerima", rekla je Marija. Bosanac je rekao kako je Elvedina najbolja, a Ana Bekuta se sližila sa Marijom. "Obrati pažjnu na stil", rekla je ona. "U prvoj si bila odlična, a u drugoj od silne treme si krenula malo stranputicom", rekao je Matić.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

23:09 Savo Pervoić iz Bara se predstavio pesmom "Jedina" - 5 da i 1 ne.

Druga pesma "Lapsus" - 6 da. "Dobro si ovo uradio. Vidim da si bio u pokretu. Samo napred", rekla je Ana. Bosanac se složio sa Bekutom. "Ok, skroz korektno", smatra Marija, a isto misli i Šaban. "Dobar si Savo, ovo je sasvim u redu", rekao je Saša.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

22:58 Valentina i Violeta Vidojković, bliznakinje iz Kragujevca su se predstavile pesmom "Pamtim još" - 6 da.

Druga pesma "Uno momento" - 2 da i 4 ne. "Prva pesma je bila dobra, uvežbana. Devojka u plavom peva falš i to je presudilo", rekao je Bosanac. "Druga pesma vas je upropastila", rekla je Marija. "Vodite računa da pevate onako kako je tekst napisan. Druga pesma nema tercu, a vi ste je gurale u celoj pesmi", rekao je Saša. "Meni je to delovalo amaterski, ravno pevanje", rekao je Šaban, a Ana smatra da treba pažljivije da biraju pesmu.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

22:33 Marko Kostić se predstasvio pesmom "Žal" za koju je dobio 6 da.

Druga pesma "Bojana" - Nakon drugih 6 "da" Marko je sebi obezbedio plasaman u sledeći krug. "Marko sve si bolji i bolji, nemam nikakve zamerke", rekao je Šaban Marku koji je učestvovao do sada 4 puta u ovom takmičenju. Marija se složila da ima odličan glas. "U prvoj pesmi si bio odličan, a u drugoj mi se nisi dopao, kao da si se istoršio. No, ti si odličan talenta i navijam za tebe", rekla je Ana. Bosanac ističe da mu je Marko oduvek bio favorit. "Ti si ozbiljan talenat i ozbiljno dobro pevaš", rekao je Saša, koji je dodao da će se Kostić verovatno naći u finalu.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

22:24 Jovana Stojić iz Beograda se predstavila pesmom "Nije nam se dalo" - 6 da.

Druga pesma "Ako ikada" - 6 da - "Zgodna si i lepa! Pevanje ti je odlično, bravo!", rekao je Bosanac, a Marija je rekla da se dvoumila oko druge pesme. "Ne bih ja tu ništa dirao, sve je lepo", rekao je Šaban, a Saša je dodao da Jovana zna odlično da peva. Ana Bekuta se složila sa kolegama. "Čuje se trud", rekla je ona.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

22:13 Adis Topčagić iz Beča se predstavio pesmom "Jedinac sam u majke" - 4 da i 2 ne

Druga pesma "Bojana" Sa 6 ne Adis nije nastavio dalje takmičenje. Saša Matić je rekao kako je druga pesma presudila. Marija je rekla kako se rasuo u drugoj pesmi. "Tanko si otpevao", rekao je Šaban. "Znaš da pevaš, ali trema je učinila svoje", nastavio je on. Ana je rekla da bi trebao da izabere drugi muzički pravac. Bosanac priča da treba da se drži narodne muzike, kao i da samo treba da oblikuje svoj glas.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

21:57 Marijana Katić iz Pariza je prvo otpevala pesmu "Srna i jelen" - 5 da i 1 ne.

Druga pesma "Šta je moje to je samo moje" - 6 da. Marijana je takođe učestvovala u prethodnom serijalu. "Ja sam oduševljen, pevaš odlično za 15 godina. Maestralno", rekao je Saša Matić. "Marijana je stasala i glasovno i stasom", rekao je Šaulić koji je dodao da će se Katićeva naći u finalu. Marija Šerifović se složila da devojka peva fantastično. "Devojčica živi u evropskoj uniji tako da neće pevati svadbe nego koncerte", rekao je Bosanac koji je pohvalio njeno pevanje i rekao joj da obrati pažnju na vokale. "Ako hoćeš da propadneš pevaj pop muziku", rekao je on u šali.

Foto Printscreen

21:49 Spase Antevski iz Skoplja se predstavio pesmom "Čija si" kojom je dobio 4 da i 2 ne.

Druga pesma "A ja ludujem" - 6 da. Žiri je prokomentarisao kako im je takmičar poznat iz prethodne sezone. "Dala sam "da" jer znaš da pevaš, ali vučeš sa ritmom", rekao je Saša Matić. "U drugoj pesmi si se izvadio, ali zavijaš kao davljena mačka. Samo da popraviš te neke sitnice, jer imaš lepu boju glasa", rekla je Marija. Bosanac smatra da Spase ispada iz ritma, dok Ana kaže kako je gužvao tekst."Ne brini, prolaziš u sledeći krug, ali sledeći put nećemo tolerisati ove greške", rekla je pevačica.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

21:38 Ivan Korugić iz Užica se predstavio pesmom "Noći u Sibiru" za koju je dobio 6 da.

Druga pesma "Dobar sam ti ja" posle koje je dobio ponovo 6 da čime je sebi obezbedio prolaz u dlaji krug. "Ovo moje DA je iz ljubavi prema Saši Popoviću", rekla je Marija kojoj se inače nije dopalo Ivanovo izvođenje druge pesme. "Kad si dobio svih 6 ti si počeo da igraš, ali da znaš da nije gotovo, mi to sve možemo d aponisštimo. Druga pesma ti je bila lošija", rekao je Šaban. "Ja sam pristisnuo DA samo zbog boje glasa, a dinamika ti je bezveze", rekao je Bosanac. Ana je rekla kako se i njoj manje dopala izvedba druge pesme. "Imam dosta zameri. Dinamika i dikcija su ti loši", rekao je Saša Matić. On je Ivana posavetovao da manje viče dok peva.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

21:32 Elma Memrović iz Bosne i Hercegovine se predstavila pesmom Ivane Selakov. 4 da i 2 ne.

Druga pesma "Ja nisam prva ni poslednja" 4 ne i 2 da. "Pogrešan izbor pesama. Mislim da nešto drugo možeš da pevaš bolje", rekao je Saša Matić. Šaban kaže da mu se prva pesma svidela, dok je kod druge očekivao više. "Meni je ovo nekako bilo dosadno", rekla je Marija, a Bosanac je dodao kako Elma ima loš vibrato. "Pevala si nekako zgužvano. Da si pevala sevdalinku dobro bi zvučalo", rekao je on.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

21:22 Ivan Stanić iz Travnika se predstavio pesmom "Kao moja mati", koji je za izvedbu dobio 6 da. Bosanac je prokomentarisao kako mladi Ivan dobro peva.

Druga pesma "Oči jedne žene" - 5 da i jedno ne koje je rekla Marija Šerifović. "Dopale su mi se obe interpretacije, imaš lepu boju glasa", rekla je Ana Bekuta, a Saša Matić je dodao da se malo potrošio u drugoj pesmi."Kupio si me sa prvom", rekao je pevač. Marija Šerifović se složila da je prva pesma bila emotivno iznešena, a kod druge pesme joj se nije dopao kraj. "Tebi manje leži narodnjak, a Čolićevu pesmu si otpevao maestralno. Drži se onog što ti leži", rekao je Šaban Šaulić.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Ove nedelje gostujući član žirija je Saša Matić koji je rekao kako će se truditi da korektno oceni sve takmičare.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

21:17 Voditelji su najavili emisiju i pozdravili žiri.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja