Stefanović: Istraga o Šariću, pa odluka o izborima!
Foto: KURIR

Nema zaštićenih

Stefanović: Istraga o Šariću, pa odluka o izborima!

Politika -
Mora se utvrditi šta je istina, a šta su medijske spekulacije i zato ćemo sačekati jer ne želimo nikoga da podržavamo, ni da štitimo, izjavio predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Konačan stav Srpske napredne stranke o izlasku iz Vlade Srbije biće poznat kada državni organi završe istragu povodom ”slučaja Šarić”, izjavio je predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.

Mora se utvrditi šta je istina, a šta su medijske spekulacije i zato ćemo sačekati jer ne želimo nikoga da podržavamo, ni da štitimo, rekao je Stefanović. On je istakao da sa onima koji su se ogrešili o zakon, ako se to dokaže, SNS neće biti spremna da sarađuje. Očekujem da državni organi, kojima pružamo punu podršku, posao obave do kraja i da nas obaveste šta su rezultati istrage i koje se zakonske mere preduzimaju. Sačekaćemo, ali ne beskonačno, rekao je Stefanović, napominjući da je SNS u vladu ušla zbog reformi i zbog borbe protiv korupcije. Govoreći o šansama za izbore ove godine, on je konstatovao da je danas mali broj ljudi koji s preciznošću mogu da kažu da li će ih biti ili ne.

Ukoliko vidimo da ne postoji saglasnost da idemo ka EU, da se borimo protiv korupcije i kriminala, ali i kada bi neko pokušao da spreči otkrivanje afara u Razvojnoj banci Vojvodine, ”Galenici” ili ”slučaju Šarić”, izaći ćemo pred građane i reći da za nas u takvoj Vladi nema mesta, naglasio je Stefanović. On negira da termin za vanredne parlamentarne izbore zavisi od toga hoće li Srbija dobiti datum za pregovore sa EU u junu.

Važno je, kako je rekao da dobijemo datum, ali "izbori zavise isključivo od rezultata Vlade i rasvetljavanja afera". Nama bi bilo u političkom interesu da idemo na izbore već danas, jer bismo na svim biračkim mestima napravili daleko bolji rezultat, smatra Stefanović. Ni o eventualnim izborima u Beogradu, prema njegovim rečima, nijedan organ SNS nije donosio odluku, ali će se moguće rešenje znati posle sednice Glavnog odbora stranke, koja će biti uskoro. Stefanović je, kada je reč o vlasti u Beogradu, prigovorio da nema velikih projekata, da je grad prezadužen, nema novih investitora, nedostaje vizija gradonačelnika šta treba uraditi u narednim godinama, i da je uz to dosta korupcionaških afera u gradskim preduzećima i nenamenskog trošenja novca.

Borbu protiv korupcije i kriminala želimo da prenesemo i na Beograd, najavio je potpredsednik SNS. Dali smo Đilasu dovoljno vremena i konkretna rešenja koja su u interesu građana. Međutim, naše sugestije nisu prihvaćene, zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track